For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

EN

NO

DE

Hyttemessen handler om mer enn bare hytte

9. April 2018

Hele 47 aktører (ikke alle er med på bildet) har deltatt på Hyttemessen på Hellerud helgen 5. - 8. april. (Foto: Lene Hovi)

Hyttemessa på Hellerud er over. I tillegg til solgte hyttetomter, avtalte visninger og et godt interiørsalg, er hyttemessa også en stor møteplass for etablerte hytteeiere i Valdres.

Les også: - Her selger vi hverandre

Vertskapsrolle

- Mange hytteeiere som allerede har kjøpt seg hytte her i Valdres, er innom vår stand på messen. De snakker med oss og seg i mellom, de spør etter nyheter fra Valdres og vil sjekke når Sommersymfonien starter i år, sier Karianne Borchgrevink, prosjektleder i Valdres Expo SA.

Hyttenæringen får her en vertskapsrolle for hele Valdres, og oppdaterte hytteeiere forlater messa som gode valdresambassadører.

- Vi er en stor informasjonskanal for våre seks kommuner disse dagene. Om vi ikke nødvendigvis selger tomt til de, så trekker vi en del mennesker til regionen vår ved å stå her og snakke med folk, sier Øyvind Holden fra Høyset Panorama.

Helgen 5. – 8. april var det 15.500  betalende gjester innom Hyttemessen.

Digital møteplass etablert

I forbindelse med Hyttemessen lanserte hytteprosjektet «Hytte i Valdres» nettsiden www.hytteivaldres.no og en egen Facebookside. Både etablerte hytteeiere, og de som ønsker seg hytte i Valdres, kan her finne relevant informasjon som reguleringsplaner, kommunal kontaktinfo, kultur- og friluftstilbud og oversikt over hyttenæringen i regionen.

- Vi ønsker å lage en mer direkte linje mellom hytteeiere og fastboende, og håper at hytteeiere gir oss tilbakemeldinger på hvilken type informasjon de etterlyser, sier Fredrik Holte Breien i Valdres Natur- og Kulturpark, som drifter hytteprosjektet.

18.110 i tallet

I januar i år ble det magiske tallet på 18.000 hytter i Valdres passert.

 - Det er bra å registrere at både næringen selv, kommunene og lokalbefolkningen prøver å finne gode løsninger for at vi skal leve godt ved siden av hverandre, men det er fortsatt en vei å gå. At vi deltar på Hyttemessen gir oss viktige signaler om trender og utvikling som hytteeiere etterspør, og den kunnskapen kan vi jobbe videre med for å skape stødig og god hytteutvikling i Valdres, sier Karianne Borchgrevink.

Næringen betaler selv

Flere destinasjoner på Hyttemessa, blant annet Sjusjøen, har tett samarbeid med sin kommune. Valdres-delegasjonen får hjelp til profilering og rigg fra VNK av Henning Wangsnes, men ellers betaler de av egen lomme. Valdres Expo SA mottok utviklingsilskudd fra Innovasjon Norge i 2017

- Hyttenæringen på Valdres-standen bruker til sammen cirka 1,1 millioner kr på messedeltakelsen. 300.000 kr alene går til standleie, forteller Svein Erik Ski i Vaset Utbyggingsselskap AS.

Aktørene på hyttemessa åpner nå for samtale med valdreskommunene.

- Valdres har lenge vært en foregangsregion på Hyttemessen, men nå begynner andre regioner å ta oss igjen. Det kunne vært hyggelig å invitere kommunene til dialog om mulig medfinansiering, slik at vi kan løfte standen og innholdet enda mer, sier Øyvind Holden.

- Det hadde vært gøy å se hva vi kunne fått til sammen. Hyttemessen handler faktisk om mye mer enn bare hytte, supplerer Karianne Borchgrevink.

Deltakere på årets hyttemesse:
 

Se billedgalleri av alle aktørene her

Valdres Expo SA:
Grindafjell AS
Vaset Utbyggingsselskap AS
Volden i Valdres AS
Høyset Panorama
Vaset AS
Vaset Vekst
Aurdal i Valdres
Tveitabru Bygg AS
Hedda Hytter AS
Vyrk AS
Norske Fjellhytter 
Bohus Leira

Øvrige aktører:
Haugrud Bygg AS
Haugrud Brønnboring AS
Gamlestølen AS
Brennabu
Gomobu
Vaset Skiheiser
Hedalen/Fosstopp
Bjørnstad Sag
Valdresskigard 
Reint Tre AS
Mat frå Valdres
Visit Valdres
Valdres Natur- og Kulturpark

Tekst:
Lene Hovi
lene.hovi@valdres.no

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
Datoer

Søk mat og drikke

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
visitvaldres