Tyinlam får Bedriftsutviklingsprisen

Kjell Gudmund og Line Svien fra Vang i Valdres ønsker å bli en ledende leverandør av kvalitetskjøtt. I dag, torsdag 27. september, mottar de Bedriftsutviklingsprisen i landbruket for deres merkevarebygging av Tyinlam.

Kjærlighet til dyrene

Ekteparet har de siste fem årene jobbet målrettet med å bygge merkevaren Tyinlam. En del av dette arbeidet har vært å drive langsiktig avlsarbeid, fokus på god dyrevelferd og gode fjellbeiteområder. Arbeidet har gitt gode resultater og en svært god kjøttkvalitet.

-Tanken på at våre produkter skulle forsvinne i mengden var utslagsgivende for å starte merkevarebyggingen av Tyinlam. Vi startet helt i det små og har bygget oss opp litt etter litt. Det legges ned stor innsats gjennom avlsarbeid, kjærlighet og nærhet til dyrene, kvalitetssikring og oppfølging gjennom beitesesongen. Vi produserer, selger, markedsfører og leverer, så Tyinlam er ekte og hjemmelagede produkter, uten mellomledd, sier ekteparet Svien.

Les mer om hvorfor de vant prisen på Innovasjon Norge sine nettsider
Besøk Tyinlam på Facebook

Prisen til Valdres for andre året på rad

I fjor var det Myhre gård som stakk av med Bedriftsutviklingsprisen for Oppland og prisen på 50.000.

I 2015 gikk også prisen til Valdres. Det året vant Stølslie Biovarme prisen for Oppland, men dro også den nasjonale utmerkelsen i land senere samme høst.

Den nasjonale vinnerenen av Bedriftsutviklingsprisen 2018 utropes under Internationale Grüne Woche i Berlin januar 2019. 

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord: