For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

EN

NO

DE

- Stort løft for Lomen stavkirke

29. Mars 2019

Lomen stavkirke i Valdres. Foto: Ole Jørgen Liodden

Valdres Natur- og Kulturpark ønsker med prosjektet "Vandring i kirkehistorien" å få til en sammenhengende vandringssti mellom stavkirkene i Hedalen og Øye, knyttet til Pilegrimsvegen, med aktiviteter som formidler kirkehistorien. Under dette prosjektet er Lomen stavkirke et pilotprosjekt, og her er det ønske om å tilrettelegge med kafédrift, rydding av parkeringsplass, stier i området, samt formidling av kirkehistorien på forskjellige plattformer.

Totalt 400.000 kr

I samarbeid med Oppland fylkeskommune ble det i januar i år søkt om tilskudd fra Riksantikvaren verdiskapningsmidler for å iverksette flere delprosjekter rundt Lomen stavkirke, og torsdag 28. mars kom nyheten om at Riksantikvaren støtter prosjektet med kr 200.000. Tilskuddet prioriter kunnskapsformidling av Lomen stavkirke og tilknytta kulturstier.

Oppland fylkeskommune legger tilsvarende sum inn i prosjektet, så totalt er det 400.000 kr til å løfte opplevelsen av Lomen stavkirke og området rundt.

- Dette er flotte nyheter og et stort løft for Lomens kirkehistorie. Vi søkte om noe mer i støtte, men har stor tro på at dette gir oss en god start. Arbeidet med Lomen stavkirke er svært godt forankret i kulturminneplanen til Vestre Slidre, så prosjektet har i tillegg høy politisk prioritet lokalt, sier Katharina Sparstad, kulturminnekonsulent i Valdres Natur- og Kulturpark.

Sterk lokal innsats

Sparstad påpeker at det er mange som legger ned mye arbeid i å vitalisere kirkehistorien og styrke stavkirkene som opplevelsesarena i Valdres.

- Oppland fylkeskommune er veldig fremoverlent og hjelpsomme i denne prosessen og Valdres stavkirkeforum jobber stødig med å øke verdiskapningen rundt stavkirkene våre. Med arbeidet rundt Lomen stavkirke har lokalbefolkningen, grunneiere og lokale politikere vært gode å jobbe med, og da er det fint at målgruppen for det som gjelder kultursti nettopp er de lokale med sine barn og unge, sier Katharina Sparstad.

Les mer: Dette er Lomen stavkirke
Les mer: Stavkirkedalen Valdres

Tekst:
Lene Hovi
Valdres Natur- og Kulturpark
redaksjonen@valdres.no

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
Datoer

Søk mat og drikke

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

følg oss på Facebook