For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

EN

NO

DE

Her kommer det bredbånd i Valdres

6. Mars 2019

Klikkbart kart nede i saken: Se hvilke områder som ligger ute på anbud for offentlig utbygging i Valdres ved å klikke på kartet nede i saken. Da kan du bevege deg rundt i kartet og zoome inn og ut.

I januar ble det kjent at Oppland fylkeskommune og kommunene i Valdres legger cirka 20 millioner kroner i bredbåndsutbygging i regionen. Nå er de aktuelle områdene for utbygging ute på anbud.

- Det skal bygges ut bredbånd i alle de seks valdreskommunene. Vi har etablert en prosjektgruppe for bredbåndsutbygging i Valdres som styres av rådmann og ordfører fra hver av kommunene. Den utførende biten gjøres av et utvalg med nøkkelpersoner fra administrasjonene og arbeidet ledes fra Valdres Natur- og Kulturpark, forteller Fredrik Holte Breien, som er prosjektleder for Bredbånd i Valdres.

Offentlig støttet utbygging

Det bygges ut bredbånd flere steder i Valdres allerede. Denne våren ferdigstilles den offentlig støtta utbyggingen fra en tidligere fellessøknad som ble påbegynt i 2017. Samtidig foregår det nå kommersiell utbygging i blant annet Bagn og Skrautvål.

- De kommersielle aktørene ønsker å bygge bredbånd til folk i Valdres, men det er ofte store avstander med få potensielle abonnenter. Tilskuddet fra det offentlige skal bidra til at slike områder også blir bygget ut, sier Holte Breien.

Ny søknad på gang

Parallelt med oppstart av utbygging i områdene som er valgt ut i denne omgangen, vil det allerede denne våren sendes inn søknad for flere og nye midler til bredbånd i Valdres.

- Hver kommune lager et grunnlag som vi i prosjektgruppa formulerer til en felles søknad. Målet er å sende inn denne allerede i mai i år. Vi arbeider etter en felles bredbåndsstrategi som skal sikre kontinuitet i bredbåndsutbyggingen i Valdres. Målet er at alle fastboende og bedrifter skal ha neste generasjons bredbånd så raskt som mulig, sier Holte Breien.

Klikk på kartet for detaljer:

Zoom inn og ut ved å bruke +/- oppe i venstre hjørne, og dra deg rundt i kartet ved å bruke musen.

Tekst:
Lene Hovi
Valdres Natur- og Kulturpark
lene.hovi@valdres.no

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
Datoer

Søk mat og drikke

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
visitvaldres