For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

EN

NO

DE

- Vi tenker på Vang og Valdres hver dag

19. Mars 2020

- Vi ser veldig frem til å kunne reise tilbake til fjellene i Vang og Valdres når hverdagen etter hvert returnerer. I mellomtiden har vi god tid til å planlegge fremtidige toppturer, og gleder oss veldig til å se hytta vår igjen, sier Heidi og Frank Tindvik fra hjemmekontoret i Holmestrand (Foto: Privat)

Utpå ettermiddagen, fredag 13. mars, var planene lagt for de to neste ukene. Heidi og Frank Tindvik ble begge pålagt hjemmekontor i fjorten dager og tenkte umiddelbart at de ønsket å tilbringe den tiden på hytta i Vang. Med toppturski, laptop'er og tekniske remedier for å kunne kombinere "hyttekontor" og friluftsliv ferdig pakket, var de kun noen små timer fra å sette snuten mot hytteparadiset sitt.

Tekst: Lene Hovi/Valdres Natur- og Kulturpark
redaksjonen@valdres.no


- Vi tenkte nok, som så mange andre, at her må vi prøve å gjøre det beste ut av situasjonen. Der og da virket det som en god idé å reise på hytta, isolere oss og holde oss unna folk - både for å unngå smitte og for å unngå å spre eventuell smitte. Vi var også begge var friske så langt vi visste. I god tro tenkte vi at så lenge vi drar hjem igjen om vi skulle få noen sykdomstegn, så kunne vi vel neppe belaste noen, forteller Heidi Haugan Tindvik.

Hytta i Vang har vært deres andre hjem i snart fem år og både Frank og Heidi deler entusiastisk sin kjærlighet for hyttebygda og Valdres i sosiale medier.
Les mer om dette her: Hashtag Valdres

Kontaktnett i Vang

Men utover dagen hadde de fått med seg nyheter og råd fra både helsemyndighetene og lokale medier i Valdres. De begynte å tvile.

- Over årene har vi snart fått et større kontaktnett i Vang enn her hjemme. Vi forhørte oss med bekjente i hyttebygda vår og sjekket hyppig nasjonale råd. Kort tid etter stod det veldig klart for oss at vi ikke kunne dra. Vi er så glad i Valdres og folket der, vi kunne ikke utsette dem for en ekstra påkjenning. Hva om vi brakk et ben eller ble nødt til å oppsøke legehjelp? Hadde det kun vært oss to som hadde satt oss i bilen den helgen, så ville det sikkert gått fint. Men alt for mange tenkte slik som oss i utgangspunktet. Fjellet var i ferd med å fylles opp. Vi måtte selvsagt holde oss hjemme, sier Frank.

Hva om dere hadde rukket å komme dere opp til Vang før signalene til hyttefolket ble så tydelige?

- Da hadde vi vært hjemme igjen for lengst, sier de to resolutt.

Følger situasjonen tett

Fra hjemmekontoret i Holmestrand holder de to et ekstra øye med på den tøffe hverdagen i Valdres. De følger med på lokal presse og Facebook og tenker at hytteregionen lider av å måtte stenge fjellet, men har stor respekt for de tøffe avgjørelsene små hyttekommuner har tatt.

- Vi føler oss ikke det minste forulempet over å ikke få lov til å komme på hytta nå eller i umiddelbar fremtid. Vi holder oss hjemme med total forståelse og den største selvfølge. Men vi tenker mye på Valdres og hyttebygda vår og håper dere kommer dere godt gjennom den krevende tiden på lik linje med resten av nasjonen, sier Frank.

Vi sees igjen!

De to gleder seg til normale tilstander når deres port til valdresfjellene atter er åpen og abstinensen etter kanelbollene fra Bakeren i Bagn kan dempes. Kanskje rekker de en bonustur på fjellski før snøen forsvinner, men det vil tiden vise. 

- Nå må dere stå på videre og fortsette den gode jobben med å ta vare på de fastboende i regionen. Vi ser det er relativt få smittede i Valdres pr i dag, og krysser fingrene for at det holder seg lavt. Vi synes de politiske lederne i Valdres fremstår som synlige og beroligende i disse tider og er trygge på at lokalbefolkningen vil ta oss godt i mot når den tid kommer. I mellomtiden har vi god tid til å planlegge de neste toppturene vi sikter mot når vi kan dra oppover igjen, sier de to.

I fjor feiret de 17. mai på toppturski på Heimdalshøe, etterfulgt av grilling på terrassen på hytta i Vang.

- Det er jo lov å drømme om en slik 17. mai i år også, avslutter Frank og Heidi.

"The mountains are calling and we must go" står det ofte å lese på Heidi og Frank Tindviks sosiale medier (@skateman_81 og @heiditindvik) når helgene nærmer seg. Nå må de overhøre ropet fra fjellet og holde seg hjemme i Holmestrand. Det gjør de med største selvfølge, men gleder seg veldig til å besøke hytta i Valdres igjen når situasjonen rundt koronautbruddet er normalisert. (Foto: Privat)


Les flere artikler fra Valdres Natur- og Kulturpark her

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
Datoer

Søk mat og drikke

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

følg oss på Facebook