Reiseplanlegger

Velkommen til reiseplanleggeren. Du kan bruke dette verktøyet for å lage din egen reise, eller velge fra et spennende utvalg med spesielt utvalgte turer.

For å lage din egen reiserute, klikk Add to Excursion for å legge noe til i reiseplanleggeren din.

Adresseendring: Fra by til fjellbygd

7. April 2021

Frank Tindvik og kona Heidi Tindvik er er hoppede glade for å kunne kalle seg vangsgjeldinger, her på toppen av Slettefjellet i påsken. (Foto: Privat)

Av: Valdres Natur- og Kulturpark


Med korona og hytteforbud ble det ingen Valdres-påske for Frank og Heidi Tindvik i 2020, men i år var det ingen tvil: Påska skulle tilbringes i Vang, som heltidsinnbyggere.

Fredag før palmehelgen låste de døra for siste gang i tomannsboligen i Holmestrand hvor de har bodd siden 2006, og satte kursen mot Vang med det siste flyttelasset.

En stor drøm skal bli virkelig: Frank (39) fra Holmestrand, og Heidi (41) opprinnelig fra Porsgrunn, skal bli «vangsgjeldinger».

Frank og Heidis Valdres-historie må kunne kalles en kjærlighetshistorie, som startet da de kjøpte seg en eldre, men velholdt hytte ved foten av Slettefjell i 2015.

- Da vi startet jakten på hytte oppdaget vi raskt at Vang har beliggenheten og naturen vi drømte om. Vi var heldige som fant ei hytte til vårt budsjett, og første året tilbragte vil 70 døgn her, sier Frank.

Les også: Hashtag Valdres

(Artikkelen fortsetter under bildet)
Frank og Heidis Valdres-historie må kunne kalles en kjærlighetshistorie, som startet da de kjøpte hytte ved foten av Slettefjell i 2015. Et fantastisk utgangspunkt for turer høyt og lavt. Her fra toppen av Tjønnholstind i sommer. (Foto: Privat)

- Tenk å bo her

Den neste årene ble lysten til å tilbringe tid i Valdres stadig sterkere, det samme ble misnøyen med å reise ned fra hytta. Det meste av ferier og mange helger ble lagt til Vang, og Frank – som frem til 2021 var aktiv skøyteløper på nasjonalt nivå, la ned mange treningstimer til fjells.

- Det beste vi visste var å komme opp hit for sommerferie, og vite at vi hadde flere uker foran oss i dette fjelleldoradoet. Da fant vi virkelig roen. Samtidig ble det stadig kjipere å reise ned fra hytta og Valdres, vi lengtet jo alltid opp hit igjen med en gang vi kom ned til Østlandet, forteller Heidi.

De husker godt første gangen de delte tanker om å flytte til fjells.

- Det var på en skitur ved Eggeåsen julaften 2018. Vi lekte med tanken: «Tenk å bo her'a». Men det virket ganske fjernt da, å flytte føles jo som en stor greie. Men vi var enige om at det var en tanke vi kunne la modnes. Men den tanken ble et stadig tilbakevennende samtaleemne, minnes Frank.

Annerledesåret

2020 ble annerledesåret for en hel verden, med en pandemi som snudde opp ned på mye. Som for mange andre, ble hjemmekontor den nye arbeidshverdagen for Frank og Heidi. Det ga muligheter for enda mer tid til fjells, og de installerte hyttekontor med skjermer, tastaturer og god internettdekning.

- Selv om vi savnet kollegaene, hadde vi effektive arbeidsdager. Vi var jo begge vant med å jobbe en del hjemmefra tidligere. Så føltes det luksus å kunne stikke ut i fjellet rett etter jobb. Vi rundet 150 døgn på hytta i fjor, og fikk mange nye venner her i Vang. Tilknytningen hit ble enda sterkere, og plutselig snakket vi om «når kan vi bo her?», smiler Heidi.

Da Frank på sensommeren fikk ja til å ta med seg sin jobb i fylkeskommunen til Vang, var de et stort steg nærmere. På selveste lille julaften, ute på skitur rundt vannet Laglim i Vang, fikk Heidi en julegave hun sent vil glemme: Jobbtilbud i Valdres Sparebank, som hun takket ja til.

- «Shit, nå skjer det faktisk!», ble vel vår mest bruke setning gjennom jula, ler Frank før Heidi legger til: - Pluss «Dette er helt sinnsykt», det tror jeg også var en gjenganger.

Flytte- og veterinærmaraton

Med oppstart i ny jobb 1. april for Heidi, ble 2021 innledet på hektisk vis. Frank besluttet å legge skøytekarrieren på hylla, det finnes ingen skøytebane i Valdres. Nå var det mye som skulle klemmes inn i kalenderen: Boligsalg i Holmestrand, boligjakt i Vang, nedpakking og flytting, og dessverre – hyppige besøk til veterinær både i Holmestrand og Oslo med katten Tigris.

- Hun har vært dronninga i hjemmet vårt siden 2008. Å se at hun ble syk var vondt og energitappende. Heldigvis fikk hun god hjelp, og virker nå å være på bedringens vei etter operasjon og medisinering. Vi håper hun får flere gode år sammen med oss i nytt hus i Vang, sier de samstemt.

At det dukket opp et hus som var aktuelt i Vang, var ingen selvfølge mener Frank.

- Det er vel ingen hemmelighet at det er få, attraktive boliger på markedet i Valdres. Vi føler oss heldige som fikk muligheten til å kjøpe et nytt hus i det området vi ønsker å bo, rett i nærheten av der hytta ligger. Hytta overtar snart svigers, de har også blitt glade i Vang. Vi gleder oss til fjellturer og kaffekopper med de fremover, forteller han.

Når påsken endelig kom, tok det noen dager før de to nye «vangsgjeldingene» klarte å lande.

- Vi har jo drømt om dette noen år, så det er litt vanskelig å ta inn over seg at vi faktisk bor her nå. Men boligen i Holmestrand er solgt og diverse flyttelass er unnagjort, flyttemelding er sendt, og snart overtar vi hus i Vang. Vi går rundt i en slags foreløpig udetonert lykkeboble, sier Heidi.

Nå ser de frem mot mer normale tider, og gleder seg til å invitere familie og venner fra Østlandet på besøk i huset på Åsvang og til å vise de fjellbygda de har falt pladask for.

Flytting er et herlig og krevende kaos. Øverst til høyre: Katten Tigris er selvsagt med på flyttelasset. Nederst til venstre: Gode venner, nå sambygninger, sørget for en hyggelig overraskelse på døra i Vang da Frank og Heidi kom med siste flyttelass. (Foto: Privat)

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
Datoer

Søk mat og drikke

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord: