Intensiverer hjelpen til næringslivet i uke 20 og 21

Forstår frustrasjonen: Tidligere bankmann, Øivind Langseth, har i over et år hjulpet næringsdrivende med å navigere i søknadsskjemaer og -frister via Valdres Næringshages utvidede tilbud under koronakrisen. I mai settes det opp tre hele dager for å intensivere bistanden. (Foto: Lene Hovi)

Som et resultat av næringslivsundersøkelsen i Valdres fra april 2021, blir det nå tilbudt ekstra bistand fra Valdres Næringshage ved hjelp av tidligere bankssjef Øivind Langseth.

LES MER: Hovedtrekkene fra næringslivsundersøkelsen fra april 2021

- I undersøkelsen uttrykte næringslivet et klart behov for å få hjelp til å forholde seg til de ulike kompensasjonsordningene med tilhørende faste og løpende frister. Dette lytter vi til og setter opp tre hele dager der Langseth er klar ved telefonen, sier Hilde Tveiten Døvre i Valdres Næringshage.

Torsdag 20. mai, fredag 21. mai og tirsdag 25. mai vil Øivind Langseth være tilgjengelig på telefon 469 40 739 fra klokken 09-15 for å bistå næringsdrivende som trenger hjelp til å finne og forstå kompensasjonsordningene. Kommer du ikke gjennom på telefon, så send e-post til post@valdres-nhage.no

Økonomisk førstehjelp

Regjeringen tildelte kommunene i april nye 750 millioner kroner som en kompensasjon til bedrifter som er særlig hardt rammet av smitteverntiltak. 3,5 millioner ble delt mellom de seks valdreskommunene og søknadsfristen er i mange kommuner den 1.juni.

Tirsdag 11. mai ble det varslet ytterligere midler over revidert statsbudsjett. Rammene er ikke er satt ennå, men det er et tydelig signal om at også nye kompensasjonsordninger er på trappene.

April-midlene fordelte seg slik i Valdres:
Øystre Slidre: 1,4 millioner 
Etnedal: 250 000 kr
Sør- Aurdal: 250.000 kr
Nord-Aurdal: 1.2 milioner kr
Vestre Slidre: 250 000 kr
Vang: 250 000 kr

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord: