Lansering av ressurskartet i Valdres

Ressurskartet for Valdres ble presentert på VLMS i dag. Her er det mer enn 600 oppføringer fra hele Valdres. Målet er at alle her kan finne aktivitetar å delta på. Jevnlig oppdatering skal sikres med enkle registreringsrutiner. To statssekretærer deltok. - Gratulerer! Nok en gang er Valdres et hestehode foran, sa Christl Kvam fra arbeids og sosialdepartementet.

Se Ressurskartet her: http://www.vlms.no/ressurs

Mer om ressurskartet

Bakgrunn

Valdresregionen i Oppland fylke består av seks kommuner med om lag 18 000 innbyggere.

Valdres var i 2006 landets første region med folkehelsekoordinator og med frisklivssentraler i alle kommuner i 2009.

Det ble tidlig klart at oversikt – og koordinering av allerede eksisterende tilbud i regi av frivillige lag, foreninger, kommuner, enkeltpersoner og bedrifter hadde et tilnærmet uutnyttet potensial – for frivillighet, folkehelse, sosial kapital og ressursutnytting.

Arrangører av kurs, veiledning, kultur- og aktivitetstilbud, temakvelder og tillitspersoner i lag/ foreninger ønsker deltakere og/eller kunder. Men - oppmøtet er ofte lavt og korresponderer ikke med behovet hos dem som trenger og burde søke aktivitet, tilbud, hjelp og fellesskap.

Å kunne synligjøre alt som finnes er et mål med ressurskartet – for begge parter.

Målgruppe

Alle som skaper aktivitetstilbud, fritidstilbud, kulturaktivitet- og undervisning, foredrag, kurs, møteplasser, lokale lag- og foreninger, herunder idrettslag og pasientforeninger, bygdekvinnelag, Røde Kors mm. I tillegg: alle helsetilbud i Valdres, både kommunale, frivillige og kommersielle skal under paraplyen.

Alle som søker tilbud: individer uavhengig av alder, diagnose og sosioøkonomisk status, men også hjelpeapparatet: friskliv- og frivillighetssentraler, NAV-personell, kommunal helsetjeneste, skoler, flyktningetjeneste, PP-tjeneste mm.

Ovenstående som SØKER frivillige – eller som ønsker å VÆRE frivillige

Nyheter Fra Valdres

se Valdresnyheter

News

april 2024

  • Vil at flere skal gjøre som herTorsdag, 18. april 2024

    Mange private eiere av kulturminner har søkt om midler til istandsetting og restaurering de siste årene, men Norsk Kulturfond…

  • Rydd - og tjen en slump med REN samvittighetOnsdag, 17. april 2024

    Å rydde plastsøppel og avfall langs etter elver og vassdrag er viktig for vannkvalitet og dyreliv i regionen, samt veldig digg for…

  • E16 ut av Fagernes og inn i NTP Mandag, 8. april 2024

    Nok en gang står E16 Fagernes sør-Hande utenfor Samferdselsdepartementets plan for de neste 12 årene, Nasjonal…

mars 2024

februar 2024

>
>
>
visitvaldres