Dette bildet vant fotokonkurransen!

- Dette bildet er nesten som et bestillingsverk, sa juryen og var enige om at vinneren av fotokonkurransen er Oda Rogn Tveit med dette bildet av seg selv og Åsmund Ekerbakke Stende i Koldedalen. Vi gratulerer med 1. premie som er et gavekort fra Fagernes Handelstand på 3000 kr, en eksklusiv sekk og øvrige Valdres-effekter!

Valdres Natur- og Kulturpark og Visit Valdres har nå avsluttet fotokonkurransen med temaet "Høst og den gode fjellopplevelsen". Det ble etterlyst bilder som kunne være med å fremstille Valdres og våre tur- og vandremuligheter på beste måte, og bildene vil bli brukt på vår felles nettside www.valdres.no.

Se alle premierte bilder lenger ned i saken.

Vanskelig avgjørelse

- Dette er mye vanskeligere enn ventet, utbrøt flere av jurymedlemmene da vi hadde sett gjennom alle innsendte bilder for første gang. Det kom inn ca 150 bilder og mange av de var av svært høy kvalitet.

- Det tok sin tid å vurdere alle og komme til enighet. Det var flust av gode kandidater, og vi storkoste oss da vi fikk se hvor mange fantastiske bilder som blir tatt i fjellene våre, sa Øystein Granhus fra Visit Valdres.

- Folk er flinke!

Lene Dygd Kvisgaard jobber også i Visit Valdres, og drifter blant annet bedriftens Instagram-konto.

- Jeg er bortskjemt på å se flotte Valdres-bilder, men her ser vi at fjellene våre er utømmelige på gode motiver, sa hun da juryen endelig hadde landet på en utvelgelse.

I juryen satt markedsgruppa for valdres.no: Henning Wangsnes (VNK), Lene Dygd Kvisgaard (VV), Øystein Granhus (VV) og Lene Hovi (VNK).

Fotokonkurransen var bevisst nokså åpent formulert, men i utlysningsteksten det ble presisert at juryen ønsket breddebilder i god oppløsning og at det var kjærkomment med mennesker på bildene. 

2. og 3 premie:

Fotografene av de to neste bildene mottar et gavekort fra Fagernes Handelstand på 1000 kr, samt bærenett, T-skjorte og øvrige valdres-effekter:

2. premie går til Jørgen Trandokken for dette bildet av en vakker og magisk kveld ved Turrsjøvatnet. I bakgrunnen troner Rundemellen. - Det er en helt fantastisk stemning i dette bildet, og flott at motivet er en hverdagslig aktivitet fra en av våre mange stølsgrender, var juryens kommentar.

3. premie går til Svein Andre Svensli Rudi for dette bildet fra Svartsynd, Skammestein i Øystre Slidre. Fotografen leverte flere slående bilder til konkurransen, men juryen ble aller mest begeistret for dette. - Vi savner ikke mennesker i dette bildet. Det er så stille, klart og friskt. Noen ganger selger naturen seg best inn selv, var juryens kommentar.

Flere flotte bidrag

En gavepakke med Valdres-effekter (bærenett T-skjorte, bøff, osv) sendes også til fotografene under for sine blinkskudd:

Vegar Jacobsen har fanget høststemningen over Helin.

Hilde Greve Myhrvold møtte denne supergutten på toppen av Galdebergtind.

Frank Tindvik leverte blant annet dette stemningsfulle bildet fra Smådalen ved Grindatjern.


Stine
 Grønolen viser oss grønn eventyrskog i Beito

Fotograf Inger Fredlund og hunden foreviget på toppen av Synshorn.

Harald Andris Hamre har knipset gode turvenner på vei til Grønsennsnippa, med utsyn over Helin

Mats Egge foreviget en klar høstmorgen fra stølen i Strø og utover vannet


Herman Malmer Kolve satte igjen Birgitte Opdahl på en stein i Vangsjøen. 

Takk for alle bidrag!

Alle premierte vinnere blir kontaktet i løpet av uke 42, og til alle dere andre - tusen takk for deltakelse og engasjement rundt vår flotte natur og årstiden vi er inne i. Ny fotokonkurranse lanseres i 2018!

Tekst: Lene Hovi

Nyheter Fra Valdres

se Valdresnyheter

News

april 2024

  • Vil at flere skal gjøre som herTorsdag, 18. april 2024

    Både private eiere av kulturminner, samt lag og foreninger, har søkt om midler til istandsetting og restaurering de siste årene,…

  • Rydd - og tjen en slump med REN samvittighetOnsdag, 17. april 2024

    Å rydde plastsøppel og avfall langs etter elver og vassdrag er viktig for vannkvalitet og dyreliv i regionen, samt veldig digg for…

  • E16 ut av Fagernes og inn i NTP Mandag, 8. april 2024

    Nok en gang står E16 Fagernes sør-Hande utenfor Samferdselsdepartementets plan for de neste 12 årene, Nasjonal…

mars 2024

februar 2024

>
>
>
visitvaldres