World Food & Lokal Mat åpnet på Fagernes

Den store åpningsdagen kom, og rett over klokken 16:00 onsdag 20. september stod ordfører Inger-Torun Klosbøle og fersk butikkinnehaver Lida Weerts med hvert sitt glass alkoholfri, syrisk cider og smilte til de fremmøtte.

- Da skåler vi for åpningen av et spennende konsept med mange smaker og inntrykk, midt i Fagernes. Vi ønsker deg alt godt for fremtiden, sa ordfører Inger-Torun Klosbøle og hevet glasset.

Innen glasset var tømt og blomstene overlevert, hadde det allerede blitt en liten kø i kassa.

Både lokalt og eksotisk

Butikken er tematisk oppdelt i lokale matvarer, grønnsaker og importvarer. Målet har vært å fylle hyllene med matvarer man ikke finner så mange andre steder. Her får du kjøpt peanøtter i løsvekt, fairtrade sjokolade, eksotisk krydder og lokalt produsert spekemat og ost. I grønnsaksavdelingen støter du på både gamle kjente og helt fremmede arter.

- Jeg er veldig glad nå. Det har vært noen travle dager frem mot åpningen og jeg har lært masse underveis, smilte Lida over disken.

Matprodusenter på plass

I butikken i Bergergården denne åpningsdagen møtte vi også Astrid Inger Haadem (Rein Valdresmat) og Bente Rakstad (Moahaugen gård) som representanter for lokale matprodusenter. I kjent stil delte de ut smaksprøver av kurv og spekeskinke.

- Det er så klart veldig spennende å følge og være en del av dette. Lida og mannen hennes har et godt nettverk, og vi er positive til alle som vil være med på å sette fokus på lokal mat og kvalitet. Så håper vi at lokalbefolkningen støtter opp om dette initiativet, samt at turistene stikker innom på sin vei gjennom sentrum, sa Bente Rakstad.

Astrid Inger Haadem og Bente Rakstad var på plass. (Foto: Lene Hovi)
 

Kjøpevillige førstegangskunder

Lida fant seg fort til rette bak kassa og åpningsdagen var godt besøkt. Papirposer ble fylt opp med en artig blanding av noen nye og andre mer kjente varer.

Etterhvert må ordføreren takke for seg og dra hjemover.

- Da blir det fårikål på familien i dag, sa Klosbøle, som plukket med seg lokalprodusert lammekjøtt fra ferskvaredisken.

De fremmøtte under åpningen tok seg god tid blant hyllene (Foto: Lene Hovi)

Lida Weerts fant seg fort til rette bak kassa i sin nyåpnede butikk (Foto: Lene Hovi)

Nyheter Fra Valdres

se Valdresnyheter

News

april 2024

  • Vil at flere skal gjøre som herTorsdag, 18. april 2024

    Både private eiere av kulturminner, samt lag og foreninger, har søkt om midler til istandsetting og restaurering de siste årene,…

  • Rydd - og tjen en slump med REN samvittighetOnsdag, 17. april 2024

    Å rydde plastsøppel og avfall langs etter elver og vassdrag er viktig for vannkvalitet og dyreliv i regionen, samt veldig digg for…

  • E16 ut av Fagernes og inn i NTP Mandag, 8. april 2024

    Nok en gang står E16 Fagernes sør-Hande utenfor Samferdselsdepartementets plan for de neste 12 årene, Nasjonal…

mars 2024

februar 2024

>
>
>
visitvaldres