Kick-off for StartUpp Valdres

StartUpp Valdres hadde et godt oppstartsmøte i forkant av finaleshowet i oktober. Alle deltakere fikk god oppfølging, mulighet til å bygge nettverk og en dose inspirasjon (Foto: Lene Hovi)

Har du hørt om Osterwalders metode? Og hva er egentlig bærekraftig næringsutviklng og en god pitch?

Alle påmeldte til StartUpp Valdres fikk muligheten til å bli med på et gratis "grunnkurs" i forretningsutvikling i Valdres Næringshage onsdag 27. september. Først på agendaen var en grundig innføring i hvordan lage en god forretningsmodell.

- Både Ali Kaffe og Nespresso kan dekke ditt daglige behov for koffein, men de to produsentene har høyst ulik forretningsmodell. Du må finne ut hvordan din idé skiller seg ut fra lignende produkter ute på markedet, forklarer Hilde Tveiten Døvre, daglig leder av Valdres Næringshage.

Valdres Næringshage har sammen med Sparebank 1Hallingdal Valdres og Innovangsjon sparket i gang StartUpp Valdres denne høsten. Gründerkonkurransen har 50 000 kr i 1. premie for beste forretningsidé, og det hele ender opp i et finaleshow i Valdres Storhall torsdag 12. oktober.

Og selv om bare 10 stykker går til finalen, fikk alle påmeldte mulighet til å lære teknikker om forretningsutvikling og innsalg denne uka.

Å selge et konsept

Etter nevnte Osterwalders metode bretter kursdetakerne idéen sin ut på et ark med ulike kolonner, for å tidlig finne styrker og svakheter ved produktet sitt. Metoden er blant annet den Innovasjon Norge benytter for å vurdere en god forretningidé.

I løpet av kvelden har deltakerne også lært å spisse et innsalg og fått innspill på alt fra kroppsholdning til stemmeleie når en idé skal presenteres.

Øystein Walle fra stiftelsen Kimen til vekst holdt et muntert og inspirerende foredrag fra sin lange erfaring med idéutvikling.

Håper på årlig StartUpp

Karianne Borchgrevink, næringsutvikler i Valdres Næringshage, er veldig fornøyd med kvelden og gleder seg til finalen 12. oktober.

- I tillegg tll at vi ønsker oss et årlig StartUpp-arrangement her i Valdres, så er dette også en god mulighet til å minne folk om at instanser som næringshagen og Innovangsjon finnes og er tilgjengelig året rundt. Selv om det ikke alltid er konkurranser med pengepremier i potten, så er vi aldri langt unna hvis noen ønsker hjelp i prosessen med å starte for seg selv eller utvikle en idé, sier Borchgrevink.

- Her i Valdres har vi verken høyskole eller industri, derfor må vi skape arbeidsplassene våre selv. Da er det viktig å huske at det er hjelp og støtte å få, avslutter Borchgrevink.

Finaleshowet til StartUpp er i Valdres Storhalls klatreavdeling,
torsdag 12. oktober kl 19:00 - 20:30. Alle er velkomne!
 

- Det er ingen grunn til at man ikke skal kunne lykkes med en forretningsidé i Valdres!
                                     

                                                               Hallgrim Rogn, Innovangsjon

Nyheter Fra Valdres

se Valdresnyheter

News

april 2024

  • Vil at flere skal gjøre som herTorsdag, 18. april 2024

    Både private eiere av kulturminner, samt lag og foreninger, har søkt om midler til istandsetting og restaurering de siste årene,…

  • Rydd - og tjen en slump med REN samvittighetOnsdag, 17. april 2024

    Å rydde plastsøppel og avfall langs etter elver og vassdrag er viktig for vannkvalitet og dyreliv i regionen, samt veldig digg for…

  • E16 ut av Fagernes og inn i NTP Mandag, 8. april 2024

    Nok en gang står E16 Fagernes sør-Hande utenfor Samferdselsdepartementets plan for de neste 12 årene, Nasjonal…

mars 2024

februar 2024

>
>
>
visitvaldres