Hotelldirektøren tar miljøkravet på alvor

Vert og foredragsholder: Berit Lunde på Scandic Valdres fikk kjenne miljøkravet fra bransjen på kroppen og ønsker å imøtekomme det økende fokuset på bærekraft fra flere ledd av hotellnæringen. (Foto: Lene Hovi)

På konferansen "Veien til en grønn fremtid" vil hotelldirektør på Scandic Valdres, Berit Lunde fortelle om anbudet de mistet da hotellet ikke hadde miljøsertifisering på plass.

Om å miste muligheter

- I vår var arrangørene av en stor konferanse på utkikk etter et godt hotell å holde denne på, og vi hadde veldig lyst å være vertskap. Eneste problemet var at arrangørene av konferansen satte som krav at hotellet skulle være miljøsertifisert med Svanemerket. Vi var da akkurat i gang med å sertifisere oss, men det var ikke godt nok og vi mistet anbudet. Denne arrangøren satte miljø og bærekraft i høysetet, og det har jeg stor respekt for, forteller Lunde.

Hun mener det er bra at både arrangører, hotellbransjen og den enkelte hotellgjest nå begynner å stille klare krav.

- Vi skal ikke miste en slik mulighet igjen, og har som mål å få Scandic Valdres sertifisert med Svanemerket innen 2018. Det har så langt vært en god og svært lærerik prosess som vi gleder oss å ta med oss inn i fremtiden, sier Lunde.

Veien til en grønn fremtid

I mellomtiden skal Lunde og staben hennes være vertskap for konferansen "Veien til en grønn fremtid" den 5. og 6. november. Der skal Lunde også holde et innlegg om denne prosessen og hvor viktig det er å spille på lag med kundenes forventninger om miljøhensyn, samfunnsengasjement og bærekraft. 

- Dette er krav vi alle må ta på alvor både i næringslivet og privat. Ikke bare for å unngå å miste anbud, men fordi vi alle må ta vår del av ansvaret for hvilken verden vi skal overlate til neste generasjon, sier Lunde.

Les mer om konferansen "Veien til en grønn fremtid" her

Vil være konkrete

Poenget med konferansen "Veien til en grønn fremtid" er å se og høre bærekraft satt ut i praksis. En av medarrangørene er Distriktssenteret, og initiativtager bak konferansen, Fredrik Holte Breien forteller hvorfor:

- Distriktssenteret sitter på mye kunnskap om hvordan vi kan drive verdiskapning i vårt lokalsamfunn, og vil komme med eksempler på kommuner som har tenkt langsiktig og i en bærekraftig retning, forteller Holte Breien.

Talerstolen er ellers fylt opp av inspirerende røster fra næringsliv, forskning og politikk. 

- Målet er at programmet skal vise et bredt spekter av hva bærekraft er i praksis og hva det kan bety for oss som lokalsamfunn, næringsliv og enkeltpersoner. 

Slik melder du deg på:

Hvis du ikke har meldt deg på "Veien til en grønn fremtid" ennå, sjekk ut eventet på Facebook for mer informasjon og program eller meld deg på via denne linken: Påmelding til konferansen "Veien til en grønn fremtid"

Nyheter Fra Valdres

se Valdresnyheter

News

mars 2024

februar 2024

januar 2024

>
>
>
visitvaldres