For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

EN

NO

DE

Bagnskleivtunnelen er åpnet!

29. Oktober 2019

Snorklipping i Bagnskleivtunnelen: Samferdselsminister Jon Georg Dale klippet snoren sammen med representanter fra det politiske Valdres og Statens vegvesen. (Foto: Lene Hovi)

Mellom 600 og 800 mennesker møtte opp da Bagnskleivtunnelen åpnet tirsdag 29. oktober. Et solid arrangement med fokus på stemning og underholdning loset samferdselsministeren, lokale entreprenører, det politiske Valdres og et begeistret publikum frem til snorklipping og kjørende kortesje fra Bagn til Klosbøle.

- Det er morro å få være med på denne markeringen. Det er et langsiktig arbeid fra mange som har resultert i denne dagen. Jeg håper dette er en ny milepæl på veien mot en effektiv helårsvei på E16, kombinert med videre utvikling og trygge veger i hele regionen, sa samferdselsminister Jon Georg Dale fra scenen som stod rigget 900 m inn fra tunnelåpningen i Bagn.

Vekk med "vestlandssvingene"

Ti måneder før planlagt åpning sommeren 2020, inviterte Statens vegvesen og Skanska til vegåpning av E16 Bagn-Bjørgo. Strekningen på totalt 11,1 km inkluderer tunnelen på 4,3 km mellom Bagn og Klosbøle.

Tunnelen er godt opplyst og moderne, og i stigningen opp mot Klosbøle er det også forbikjøringsfelt. I tillegg er hele strekningen E16 Bagn-Bjørgo i Valdres det første bærekraftsertifiserte vegprosjektet i Norge gjennom det internasjonalt anerkjente CEEQUAL-systemet.

Åpningsarrangementet i tunnelen hadde høy standard og ble holdt i godt i tøylene av konferansier Nikolai Øyhus. Talene av regionvegsjef Trygve Elvsaas, ordfører og stamvegutvalgleder Vidar Eltun og samferdselsministeren ble krydret av kulturelle innslag som gjorde åpningen til en halvannen times feiring for folk og vegtålmodige valdriser.

Kaffe, kake, smil og jublende barn varmet godt inne i det kjølige fjellet. Samtidig ble ulykken, der en gravemaskinfører omkom i 2016, også nevnt i flere taler med varme tanker til de etterlatte.

Se video og flere bilder fra åpningen her:

Mange møtte opp for å bli med på offisiell tunnelåpning tirsdag 29. oktober (Foto: Lene Hovi)

I samlet flokk slapp de fremmøtte inn og gikk 900 meter inn i tunnelen. (Foto: Lene Hovi)

Stolte ordførere og representanter for det politiske Valdres. (F.v) Knut Arne Fjelltun, Marit Hougsrud, Odd Erik Holden, Tone Meisdalen, Jørand Ødegård Lunde, Vidar Eltun, Arne Bang, Gerd Nanti Vika Helle, Linda Mæhlum Robøle og Marit Knutsdatter Strand (Foto: Lene Hovi)

Første prøvetur for mange spente oppmøtte (Foto: Lene Hovi)

Åpningsarrangementet viste mange unge talenter på scenen. Her spiller Vegard Thon på torader (Foto: Lene Hovi)

Et vellykket vegprosjekt er i mål. Samarbeidet mellom nasjonale og lokale aktører ble takket av med blomster (Foto: Lene Hovi)

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
Datoer

Søk mat og drikke

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Nyheter Fra Valdres

se Valdresnyheter

News

Mai 2020