For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

EN

NO

DE

Norske Parker på statsbudsjettet i 2020

7. Oktober 2019

- Å jobbe med regionalpark handler om å skape en samarbeidsplattform. Hensikten er at aktører på ulike nivåer går sammen om å ta vare på og videreutvikle et områdes særegne natur- og kulturverdier, sier Eivind Brenna, styreleder i Norske Parker, som er svært fornøyd med posten i statsbudsjettet for 2020. (Foto: Lene Hovi)

PRESSEMELDING

Regjeringens forslag til statsbudsjett styrker satsingen på norske regionalparker.

I forslag til statsbudsjett vil regjeringen gi 5 millioner kroner til utvikling av Valdres natur- og kulturpark, Nærøyfjorden Verdsarvspark, Telemarkskanalen regionalpark og seks andre regionalparker gjennom organisasjonen Norske Parker.

De norske regionalparkene bidrar til lokal verdiskaping basert på natur- og kulturverdier. Dette gjør de gjennom å bygge stedsmerkevarer og utvikle bærekraftige lokale produkter og opplevelser. Valdres Natur- og kulturpark har for eksempel over flere år skapt kjennskap og stolthet for lokalbefolkningen gjennom utvikling av lokale produkter og en særegen stedsmerkevare.

LES MER: Dette er Norske Parker

- Vi er glade for at regjeringen vil sikre parkenes satsinger, slik at vi kan bidra til bred og bærekraftig verdiskaping, utvikling av lokale produkter og opplevelser – og ikke minst for å ivareta landskap, kulturarv og lokal identitet, sier Eivind Brenna, styreleder i Norske Parker.

De norske regionalparkene utløser frivillighet og sosial verdiskaping gjennom langsiktig partnerskap og medvirkning basert på egne visjoner og verdier. Det finnes 9 regionalparker i Norge som omfatter 35 kommuner og flere hundre små og store partnere. I Europa finnes det omlag 900 parker av denne typen.

- Parkene jobber på tvers og i mellomrommet hvor sektormyndighetene ofte kommer til kort. Dette gjøres med basis i solide samarbeidsplattformer og med utstrakt bruk av partnerskap med lokalt næringsliv og organisasjonsliv, sier Eivind Brenna.

LES MER: Dette er Valdres Natur- og Kulturpark

Støtten over statsbudsjettet vil styrke lokalt engasjement for ivaretaking og utvikling av de særegne landskap og identitetsområder som regionalparkene representerer. Organisasjonen Norske Parker og regionalparkene vil nå få økt kapasitet til å oppfylle nasjonale mål om ivaretaking av landskap- og kulturarv, samt verdiskaping basert på natur- og kultur.

Valdres Natur- og Kulturpark feiret med kake og brede smil mandag 7. oktoberFeiring hos Valdres Natur- og Kulturpark mandag 7. oktober (Foto: Lene Hovi)

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
Datoer

Søk mat og drikke

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Nyheter Fra Valdres

se Valdresnyheter

News

Mai 2020