For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

EN

NO

DE

TV2 på besøk hos Røn gard og Piltingsrud gard

6. November 2019


I løpet av to morgener i november besøkte God Morgen, Norge både Røn Gard og Piltingsrud gård. Programmets faste kokk, Wenche Andersen, fikk historien om både gården og rakfisken på Røn Gård av Randi Røn (Skjermdump TV2)

Denne uka har TV2s morgenprogram, God Morgen, Norge, besøkt både Røn Gård i Vestre Slidre og Piltingsrud gård i Begnadalen.

Wenche Andersen er en kjær og fast kokk på God morgen, Norge, og vanligvis står hun bak grytene sine inne i kanalens faste TV-studio, men disse dagene har hun både fått testet rakfiskproduksjon i Røn og kokkelert med anguskjøttet Piltingsrud gård er så kjent for.

Se klippene her

TV-besøket handlet om mer enn bare mat. TV-teamet var innom det nye gårdshotellet på Piltingsrud og fikk hilse på lamaen Knerten. Klikk på lenkene for å se innslagene:

Fra Røn Gård:

Brødrene Endre og Lage Røn driver og eier Norges eldste rakfiskproduksjon. De deler ikke sine bedriftshemmeligheter, men viser hvordan du kan rake fisk hjemme selv:
KLIPP: Slik raker du fisken selv

Wenche Andersen hos Norges eldste rakfiskprodusent. Hun fikk en innføring av mild, lagret og vellagret rakfisk av kvalitetssjef Randi Røn.
KLIPP: Rakfisk - lagret eller vellagret?

Røn Gard i Pjåten driver Norges eldste rakfiskproduksjon – nå i andre generasjon. Og for den perfekte rakfisken, trengs det en god dose kjærlighet, forteller brødrene Endre og Lage Røn.
KLIPP: – For å lage god rakfisk, trengs det god pleie og kjærlighet til fisken

Wenche er på Røn gård og lager rakfisk på forskjellige måter. Det blir både den klassiske rakfisken, men også rakfiskrullader og rakfiskousse.
KLIPP: Rakfisk med tradisjonelt tilbehør, og på nye måter

Fra Piltingsrud gård

Rasmus Piltingsrud og husfrua Siri Ødegaard driver gårdshotell. Her kan man oppleve husdyr på gårdsferie, komme på gårdsbesøk eller slå på stortromma og arrangere låvebryllup!
KLIPP: Vi besøker gårdshotellet på Piltingsrud gard

På Piltingsrud gard har de blant annet mohairgeiter -og killinger, storfe av rasen Angus, ullgris, dølahester og vokterlamaen Knerten. Alle dyrene kan besøkes, og mange av dem kan du få et nært møte med.
KLIPP: Møt killingene Ingrid og Lilly

Wenche har tatt turen inn på kjøkkenet til Siri Ødegård på Piltingsrud gard, hvor de har storfeproduksjon av den skotske rasen Aberdeen Angus.
KLIPP: Møt husfrua på Piltingsrud gard

Wenche og husfrue Siri Ødegaard, tilbereder storfekjøtt av rasen Aberdeen Angus, servert med kremet blåmuggost, smakt til med tyttebærgelé og høstens urtestekte poteter og rotgrønnsaker.
KLIPP: Ytrefilet av angus med blåmuggostsau


Programleder Camilla Botilsrud Sagen fikk hilse på dyra på Piltingsrud gård. Her viser Rasmus Piltingsrud frem mohairkillingene Ingrid og Lilly. (Skjermdump TV2)

Artikkel tilrettelagt av Lene Hovi/Valdres Natur- og Kulturpark
redaksjonen@valdres.no

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
Datoer

Søk mat og drikke

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Nyheter Fra Valdres

se Valdresnyheter

News

Mai 2020