Fartsfylt friluftsglede for flyktninger

Brede smil før heisen på Merket settes i gang og deltakerne får fyke opp og ned på akebrett. Hjørdis Digernes (med ryggen til) er senterleder på Merket og gikk gjennom sikkerhetsrutinene. (Foto: Lene Hovi)

Skolebenken ble byttet ut med ti minusgrader og gnistrende vakkert vintervær for elever ved Nord-Aurdal læringssenter en førjulsdag i desember. Valdres friluftsråd og læringssenteret arrangerer flere aktivitetsdager i året for bosatte flyktninger i Valdres, og denne gangen skulle friluftsgleden testes på blått føre.

Tekst: Lene Hovi
Valdres Natur- og Kulturpark

Friluftsglede

Dagen startet på langrennski før det ble servert julegrøt og varm drikke inne i vikingleiren på Merket. Siste del av dagen ble tilbrakt i akebakken. Inn i mellom høylytte hvin og frostrøyk kom det noen frustrerte, men flest lattermilde gloser på arabisk.

- Mange av årets deltakere var også med hit i fjor. Dette er et veldig populært tiltak som handler om både språk, mestring og inkludering. I år har vi i hovedsak med oss folk fra Syria og Eritrea som nå er bofaste i Valdres og som tar utdanning på læringssenteret vårt. Dette friluftstilbudet er i samarbeid med Valdres friluftsråds prosjekt "Friluftsglede" og skal fremme nettopp glede ved å ferdes i naturen, forteller Inger Magerøy.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Alderspennet på deltakerne er mellom 16 og 50 år. Å oppleve snø og kulde som en morsom aktivitet skal gi deltakerne et godt forhold til naturen i Valdres og gi de noen felles språkreferanser med hverandre og fastboende de kommer i kontakt med.

- Ikke minst er dette viktig for de som er foreldre til barn i skolealder. Nå får de selv delta på aktiviteter som barna deres lettere blir inkludert i på skolen og i fritiden og får et felles forståelse og språk for opplevelser i snøen, sier Dennis Økland fra læringssenteret.

Nyheter Fra Valdres

se Valdresnyheter

News

mars 2024

februar 2024

januar 2024

>
>
>
visitvaldres