Engasjerte bønder på fulltegna agronomikurs

Løken: Økonomidelen av kurset "Bedre økonomi med god agronomi" er i gang på Løken onsdag 6.mars. (Foto: Lene Hovi)

- Hva kan vi gjøre for bøndene i Valdres, regionens tredje største næring?
Det spørsmålet stilte Fylkesmannen i Innlandet seg, og svaret ble svaret å sette opp en grundig kursrekke flere steder i regionen vår.

"Bedre økonomi med god agronomi"

I samarbeid med Valdres Natur- og Kulturpark, Landbrukskontorene i Valdres, Landbruksrådgjeving Innlandet, Bonde- og Småbrukarlaget, Bondelaget, Sau og Geit og Oppland Fylkeskommune er det lagt opp tre kursrekker tre steder i Valdres.

- Det er et stort samarbeidsprosjekt mellom instanser som allerede har gode kurs og tilbud for bøndene, men denne gangen var vi ekstra opptatt av at kursene skulle holdes så nær brukerne som mulig, sier Guri Grønolen fra Fylkesmannen i Innlandet.

Kunnskap

- På lik linje med alle andre bransjer skal jordbruket også inn i det grønne skiftet. Samtidig hadde bøndene et vanskelig år i fjor etter tørkesommeren. Kunnskap er nøkkelen til all fremdrift, og vi har lagt opp en kursrekke fordelt på tre kvelder med temaene økonomi, jordbearbeiding og gjødsling, forteller Fredrik Holte Breien fra Valdres Natur- og Kulturpark.

Økonomidelen av kurset startet denne uka i Bagn og på Løken. Senere i måneden går samme kurs i Lomen. Totalt er cirka 60 bønder påmeldt.

Fremtidsretta bønder

De første kurskveldene har vært preget av gode spørsmål og dialog mellom foredragsholdere og deltakerne. 

- Bøndene i Valdres er seriøse og engasjerte. Vi er veldig fornøyde med responsen på kursene våre og ønsker å sette opp flere tilsvarende kurs utover året, sier Holte Breien.

Økonomikurs på Tingvoll i Bagn tirsdag 5. mars (Foto: Fredrik Holte Breien)

Tekst:
Lene Hovi
Valdres Natur- og Kulturpark
lene.hovi@valdres.no

Nyheter Fra Valdres

se Valdresnyheter

News

mars 2024

februar 2024

januar 2024

>
>
>
visitvaldres