Tidenes største Valdres-stand på Hyttemessa

Hellerudsletta: Hyttemessa er landets viktigste arena for bedrifter som vil presentere seg for Norges hyttepublikum. Messa finner sted en gang i året på Hellerudsletta, Exporama utenfor Oslo. Det unike ved Valdres-satsingen er at alle bedriftene er samlet under én paraply og stiller i ”åpent landskap”. I år er standen større og aktørene flere enn noensinne (Foto: Lene Hovi)


– Ja, det var på sett og vis ”båstenkningen” som ga støtet til å organisere et fellesskap oss hytteaktørene i mellom, og det med varemerken Valdres som en samlende og overordnet parole. Før 2017 stod bedriftene hver for seg med skillevegg til andre virksomheter. Samtlige hadde stort sett tanke for sitt eget. De siste årene har vi erkjent at "det som er godt for den ene, er tjenlig også for den andre og fellesskapets interesser". 

Det sier Svein Erik Ski, daglig leder i Valdres Expo, som organiserer markedsføringen av Valdres under Hyttemessa.

- Valdres-aktørenes samarbeid, gjennom Valdres Expo, vekker oppmerksomhet. Ikke bare blant gjestene på Hyttemessen, andre destinasjoner som konkurrerer i det samme markedet legger merke til Valdres-suksessen, sier Ski.

Valdres i føringen

– Vi registrerer at andre hyttedestinasjoner ønsker å ta etter markedsføringsstrategien vår, sier Karianne Borchgrevink fra Valdres Næringshage. Hun er nettverkets prosjektleder og har det samlede ansvaret for bestillinger, markedsføring og koordinering.

Sammen med Henning Wangsnes, kreativ leder i Valdres Natur- og Kulturpark, har Valdres Næringshage og aktørene i Valdres Expo i år skapt et helt nytt uttrykk på Valdres-standen. Aktørene står tettere sammen i et besøksområde som "oser av Valdres".

Frister med FRIKAR

For litt ekstra oppmerksomhet kommer FRIKAR til Hellerudsletta for å opptre på Valdres-standen lørdag 27. april.

- Kulturlivet i Valdres er med på å gjøre oss ekstra attraktive som hyttedestinasjon. En rekke flotte festivaler og kulturopplevelser ute i naturen trekker folk til fjells, og kan tilby det lille ekstra for det tradisjonelle hyttelivet, sier Borchgrevink.

Viktig utstillingsvindu og møteplass

Skal det skaffes kunder til de 6000-7000 tomtene som er regulert til hytter i Valdres, vil markedsføring måtte ha vedvarende fokus framover. På Hyttemessa løftes alle regionens kvaliteter fram – alt fra overveldende fjellnatur, arrangementer i verdensklasse, utsøkte skiløyper til lokalmat.

– Vi anser profileringen på Hyttemessa på Hellerudsletta for å være noe av det viktigste vi kan gjøre for å nå fram til det store hyttepublikumet. Vi gjør også framstøt mot vestlendingene. Mange fra Bergens-regionen har hytte – eller ønsker hytte – i Tyin-Filefjell-traktene, på Vaset eller Beitostølen, sier Svein Erik Ski.

Dette er Valdres-standen

De 17 Valdres-bedriftene som deltar på vårens Hyttemesse under Valdres Expo er Hedda Hytter og Fosstopp, Bohus Leira, Volden i Valdres, Vaset Utbyggingsselskap, Aurdal i Valdres, Vyrk, Tveitabru Bygg AS, Høyset Panorama, Grindafjell, Norske Fjellhytter, Møbelringen, Byggmester Ranheim AS, Solheim Trevare AS, Valdres Naturstein AS, Kvismo Sag/Monter, Ølnesseter Hyttegrend AS, Vaset Vekst SA (som dekker 21 bedrifter). 

I tillegg deltar Haugerudbydd AS, Haugerud Brønnboring AS, Maler Kristen Stavdahl, Valdres Skigard, Bjørnstad Sag AS, Beito Ysteri og Gamlestølen på årets Hyttemesse.

Nyheter Fra Valdres

se Valdresnyheter

News

april 2024

  • Vil at flere skal gjøre som herTorsdag, 18. april 2024

    Både private eiere av kulturminner, samt lag og foreninger, har søkt om midler til istandsetting og restaurering de siste årene,…

  • Rydd - og tjen en slump med REN samvittighetOnsdag, 17. april 2024

    Å rydde plastsøppel og avfall langs etter elver og vassdrag er viktig for vannkvalitet og dyreliv i regionen, samt veldig digg for…

  • E16 ut av Fagernes og inn i NTP Mandag, 8. april 2024

    Nok en gang står E16 Fagernes sør-Hande utenfor Samferdselsdepartementets plan for de neste 12 årene, Nasjonal…

mars 2024

februar 2024

>
>
>
visitvaldres