For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

EN

NO

DE

Dagny ga strandryddepremien videre

16. Mai 2019

5000 kr til et godt formål: (Fra venstre): Dagny Hovi, Tuva Tronsplass, Helene Bang, Inger Marie Johansen, Anne Fossen, Tøren Holter og Barbara Kusiak utenfor Stabburshella. (Foto: Lene Hovi)

Strandryddeuka og Strandryddedagen ble våren 2019 innført som konsept i Valdres. Ikke til forkleinelse for alle de dyktige grunneierlag og velforeninger, skoler og frivillige som allerede rydder grundig og mye - men for å prøve å ytterligere øke fokuset på søppel i vassdraga våre. Nå blir Strandryddeuka kraftig "forlenget" i Fagernes-området.

Gjennom Strandryddeuka postet store og små strandryddere bilder på Facebook-gruppa "Aksjon AQUA - Reine vatn i Valdres", der det ble fristet med premier. 10 ryddeaksjoner har fått tilsendt et gavekort hos Bakeren i Bagn og trekningen av hovedpremien på 5000 kr tilfalt Dagny Hovi. 

LES OGSÅ: Fire tonn mindre søppel i vassdraga

Kajakk full av brusbokser

Dagny Hovi postet et bilde fra da hun og mannen padlet langs Strandefjorden og plukket kajakkene fulle av søppel under Strandryddeuka. Men Dagny ba umiddelbart om å få gi premien videre.

- Jeg hadde lyst til å gi premiesummen til et viktig formål som også ønsker å benytte midlene til mer søppelrydding. Brukerne på Stabburshella ville gjerne ta i mot, og vil nå legge inn ryddeøkter i Fagernesparken som en del av aktivitetstilbudet, forteller Dagny.

Sosialt og samfunnsnyttig

På Stabburshella er planene godt i gang.

- Vi skal starte opp med å kjøpe inn plukkeklyper. Vi ser for oss at det kan bli en fin onsdagsaktivitet å stikke ned i parken og ta et område i slengen. En aktivitet som både er sosial, samfunnsnyttig og ute i frisk luft, sier Tøren Holter. 

Stabburshella er en brukerstyrt møteplass der alle blir sett og hørt. Her skapes rom for mestring, nettverksbygging og sosialt samvær. Nå også med strandrydding på agendaen!

Tekst: Lene Hovi
Valdres Natur- og Kulturpark
lene.hovi@valdres.no

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
Datoer

Søk mat og drikke

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Nyheter Fra Valdres

se Valdresnyheter

News

August 2019

 • Vil ha klare svar om E16 gjennom ValdresTorsdag, 8. August 2019

  Ønsker deg velkommen til debattmøte om E16: Ivar Brynildsen (Avisa Valdres), Jørand Ødegård Lunde (Valdres Natur-…

 • Første friluftskole i EtnedalOnsdag, 7. August 2019

  Ivrige friluftsbarn: Anneli Scheldt Fauske (nr. to fra venstre bak) har satt setervollen på Åset til disposisjon som leirplass for…

 • Fjellopplevelser i kø på StølsfestivalenLørdag, 3. August 2019

  Farger garn med naturfarger: Ola (8 år) og bestemor, Sigrid Flaget, har tatt turen over fjellet fra Hemsedal. Her lærer de å farge…

 • Historier fra det gode campingliv i ValdresFredag, 2. August 2019

  Varme vennskap i Valdres: Tom Kristiansen, Linda Kristiansen, Torunn Henriksen og Svein Henriksen er campingnaboer og ble uadskillelige venner etter…

Juni 2019