For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

EN

NO

DE

Fjellopplevelser i kø på Stølsfestivalen

3. August 2019

Farger garn med naturfarger: Ola (8 år) og bestemor, Sigrid Flaget, har tatt turen over fjellet fra Hemsedal. Her lærer de å farge garnet ved hjelp av bjørk og andre naturlige vekster av Elisabeth Mellbye ( i midten bak).

Tekst og foto:
Lene Hovi/Valdres Natur- og Kulturpark
redaksjonen@valdres.no

Vi befinner oss 800 meter over havet og gradestokken viser 22 grader. Et helt fantastisk vær gir Stølsfestivalen på Vaset en ekstra flott ramme dette året, men ungene rekker ikke en gang å tenke på om at de har lyst på is. Her står aktivitetene i kø og det yrer av folk både på aktivitetspunktene og rundt salgsbodene på Vasetvollen.

Stølsfestival i over 20 år

- Stølsfestivalen handler om å skape et samlingspunkt for hyttefolk, fastboende og tilreisende. Her markedsfører vi gode fjellopplevelser, stølstradisjoner, håndverk og lokalmat, og ikke minst ønsker vi å lage attraktive fjellaktiviteter for barn. I over 20 år har vi holdt på med dette og det er like givende hvert år, sier Finn Helge Lyster.

Han sitter i arrangementskomiteen og er dagens speaker. Loddblokkene går så det griner, og alt fra kortstokker til festivalpass til Rakfiskfestivalen får nye eiere denne lørdagen.

Fra Hytteforeningen i Vestre Slidre er Arne Lambech med i komiteen på sjette året.

- Det er en rekke folk i sving for å få dette på plass hvert år, og i tillegg til komiteen og lokalt næringsliv så stiller også hytteeiere og innsatte på Slidreøya opp for å rigge til salgsboder og sitteplasser for de besøkende. Det er svært høy kvalitet på lokalmaten og håndverksproduktene som selges her og de fleste utstillerne kommer igjen år etter år, det er et kvalitetsstempel, sier Lambech.

Fine generasjonsmøter

Aldersspekteret på de fremmøtte er stort og underholdningen og aktivitetene treffer bredt, men det er en ting Finn Helge Lyster synes at Stølsfestivalen lykkes ekstra godt med:

- Jeg har merket meg at det er en helt spesiell kjemi mellom besteforeldre og barnebarn her. Kanskje besteforeldregenerasjonen kjenner seg ekstra godt igjen i de type aktiviteter vi arrangerer her og at generasjonskløften opphører en smule? Jeg synes det er veldig sjarmerende å se at slike familiebånd får blomstre litt ekstra disse dagene, smiler Lyster.

På aktivitetsoversikten finner vi kanopadling, skattejakt, hundekjøring, mjølkespannkasting, støvelkasting, natursti, toving, garnfarging, musikk, sang og tette møter med dyr.

Kano-orientering: Her er tre generasjoner på vei utover Vasetvatnet. Bakerst sitter Anne Liv Johannessen. I midten, sønnen Ulrik på snart 10 år, og fremst sitter Ulriks bestemor, Else Johannessen. Familien fra Bergen har fått kyndig sikkerhetsveiledning av Marte Myskja fra Vaset Aktiv.

Underholdt på Vasetvollen: Sunniva Svendsen Hovrud (12 år) undervises i sang på Nord-Aurdal Kulturskole og leverte to flotte låter på Stølsfestivalen akkompagnert av far, Øystein Hovrud.

Blide arrangører: Arne Lambech (t.v.) og Finn Helge Lyster fant veldig lite å klage på denne fantastiske lørdagen under Stølsfestivalen på Vaset.

Folksomt mellom salgsbodene: På Vasetvollen er det kvalitetsutsalg av lokalmat og håndverk.  

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
Datoer

Søk mat og drikke

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Nyheter Fra Valdres

se Valdresnyheter

News

August 2020

 • Populær friluftsskole i EtnedalFredag, 7. August 2020

  Populært: 29 barn mellom 4. og 7. klasse hygget seg på friluftsskole i Etnedal 4.-6. august. Besøket på…

Juli 2020

 • Ku finner metallboks på jordet|

  Pant boksen - ikkje kast den i naturenMandag, 6. Juli 2020

  Metallboksar i enga høyrer ikkje heime der. (Foto: Karoline Finstad Vold)

  Husdyr på beite er eit kjent og kjært syn i Innlandet…

 • Beboere ved mottakssenteret i Vang.|

  Mottaket tok grep i VangOnsdag, 1. Juli 2020

  Man får ryddet mye med god innstilling og tørre klær! Mottaket i Vang bistod Aksjon Aqua - Reine Vatn i Valdres med å…

Juni 2020