For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

EN

NO

DE

Første friluftskole i Etnedal

7. August 2019

Ivrige friluftsbarn: Anneli Scheldt Fauske (nr. to fra venstre bak) har satt setervollen på Åset til disposisjon som leirplass for Etnedal friluftsskole som startet 6. august. Tilsammen 19 barn mellom 10 og 13 år er på plass og følges godt opp av Liv Sonja Solbrekken, Jon Inge Huset, Kari Skogstad, Marte Evensen og stølseier Fauske (Foto: Lene Hovi)

Tekst:
Lene Hovi/Valdres Natur- og Kulturpark
redaksjonen@valdres.no

Tirsdag 6. august ble tidenes første friluftsskole i Etnedal sparket i gang. Påmeldingen var  sprengt og tilsammen 19 barn og 5 voksne ble busset opp til Åset på Briskehalle og stod foran tre dager med friluftsaktiviteter, lek og nye vennskap.

Fiske og ridning

Ingrid, Emma, Marie og Pinky er i ferd med å få i stand lavvoen, der de skal sove med tre andre jenter, og alle gleder seg til programmet de neste dagene. 

- Aller mest gleder vi oss til å fiske og ri, men det blir nok veldig gøy å være her på leirplassen og kose med sauene og skravle i teltet etter leggetid også, sier Ingrid.

Hun og venninnene liker godt å være ute og er veldig glad i dyr, og alle håper at det blir flere friluftsskoler i Etnedal fremover.

- Ja, vi kommer til å melde oss på neste år også, roper jentene bestemt i kor.

Tommel opp for turglede

- Friluftsskolen skal oppleves som relevant og engasjerende. Det er et veldig godt apparat på plass disse dagene, og alle vi har henvendt oss til og samarbeider med har hatt tommelen opp hele veien. Det være seg det lokale Røde Kors, Jeger og fisk, turlaget og Fridom ungdomslag, forteller Liv Sonja Solbrekken.

Elementær friluftskunnskap hører også med på programmet.

- Barna lærer bruk av kart og kompass, førstehjelp og får god innføring i allemannsretten. Dette handler om å skape turglede og trygge, tette bånd til naturen, sier Solbrekken. 

Etnedal friluftsskole er et samarbeid mellom Helsesjukepleiertjenesten, Flyktningetjenesten, Etnedal Frivilligsentral, Bufdir og Valdres Friluftsråd.

Emma, Marie, Pinky og Ingrid er klare for tre dager med friluftsliv i Etnedal og håper Friluftsskolen har kommet for å bli. (Foto: Lene Hovi)

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
Datoer

Søk mat og drikke

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Nyheter Fra Valdres

se Valdresnyheter

News

September 2019

 • Tonsåsen Hytteforening åpnet sin gapahun 14. september 2019|

  -Tiltak som øker folks friluftsgledeLørdag, 14. September 2019

  Nærmere 40 mennesker og tre hunder deltok da Tonsåsen hytteforening offisielt åpnet sin nye gapahuk lørdag 14. september…

 • Aksjon Aqua og Hold Høsten Ren|

  Kast og vinn på miljøstasjonene!Torsdag, 12. September 2019

  Vil oppfordre til en ekstra ryddesjau under Hold Høsten Ren-uka 16.- 22. september: Torkjell Haugen (Aksjon Aqua), Kjell Ringli (VKR), Tore…

 • Peter Hatcher er kokk og dagleg leiar på Syndinstøga og syter for topp lokal servering. Anne Live Garvik er prosjektleiar for Huga på gard.|

  Huga på Gard inviterar til inspirasjon og festTirsdag, 10. September 2019

  Laurdag 26. oktober er det klart for både inspirasjonsseminar og fest i regi av Huga på gard. Peter Hatcher er kokk og dagleg…

 • Møte i Vang om Kvamskleiva|

  Kvamskleiva fremskyndet fire årTorsdag, 5. September 2019

  Kom med gode nyheter: (fra venstre) Tor André Johnsen (FrP), Jytte Sonne (KrF), Ingjerd Thon Hagaseth (V), Vegard Riseng (H) og Tor…

August 2019

 • Gard og stølsnettverket i Valdres|

  Et innblikk i seteridyllens hverdagFredag, 30. August 2019

  Støttespillere for hverandre: Nettverket for gard- og stølsopplevelser er selvdrevet og en god ressurs for medlemmene som driver…

 • - Bli med ut og feir naturenTirsdag, 27. August 2019

  Friluftslivets uke ønsker å inspirere og motivere barn, unge og voksne til å ta en tur ut i naturen. (Foto: Paulina…