For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

EN

NO

DE

Vil ha klare svar om E16 gjennom Valdres

8. August 2019

Ønsker deg velkommen til debattmøte om E16: Ivar Brynildsen (Avisa Valdres), Jørand Ødegård Lunde (Valdres Natur- og Kulturpark) og Erik Engelien (Visit Valdres) vil gjerne ha full sal og en godt temperert debatt i kinosalen på Kvitvella 20. august.

Tekst:
Lene Hovi/Valdres Natur- og Kulturpark
redaksjonen@valdres.no

Et samlet Valdres ønsker å vite hvor fylkespolitikerne i det nye Innlandet står i saken om E16 og de to største trafikale flaskehalsene gjennom regionen.

- Det er valgkamp og en rekke viktige saker står på agendaen, både for Valdres og det nye Innlandet. Den 20. august har vi satt samferdsel og fullføring av E16 på dagsordenen, og ønsker oss tydelige signaler om hvordan fylkespolitikerne plasserer Valdres i det vegpolitiske bildet inn mot sammenslåingen av Oppland og Hedmark, sier Erik Engelien fra Visit Valdres.

Næringslivet og lokale politikere står samlet om å løfte en fullføringsplan for E16 gjennom Valdres, der rasutsatte Kvamskleiva og omkjøring om Fagernes står øverst på prioriteringslista.

Vil ha Kvamskleiva fremskyndet

Kvamskleiva er det høyest prioriterte rasprosjektet i Region Øst, men selv om prosjektet er ferdig regulert, havner det stadig langt bak i Nasjonal Transportplan (NTP). 

- Hele Valdres ønsker en tidligere oppstart på Kvamskleiva. Lokalbefolkningen i Vang har hjertet i halsen på daglig basis, og med en vintersikker fjellovergang over Filefjell blir det stadig kaos her når uværsdagene melder seg vinterstid. Dette rammer ikke bare Valdres, men også en nasjonal transportnæring og beredskap mellom landsdelene, sier Jørand Ødegård Lunde.

Fagernes står "på vent"

- I forrige valgkamp fikk vi fra sentralt hold klare signaler om at Fagernes S - Hande skulle inn i NTP og prioriteres. Slik gikk det ikke. Det er vanskelig å utvikle et regionssenter både næringsmessig og i henhold til miljøhensyn når vi i dag har en europaveg som deler byen i to. Vi er spente på hva våre fremtidige fylkespolitikere mener om situasjonen, sier Engelien.

Innspill fra salen

Debattmøtets ordstyrer blir redaktør i Avisa Valdres, Ivar Brynildsen.

- Det er stor spenning i årets valgkamp. Regionreformen og det nye Innlandet er et terreng vi aldri har stått i før. Når fylkespolitikerne nå inviteres til Valdres for å diskutere samferdsel, håper vi på en konstruktiv debatt og godt oppmøte i salen. Det vil være rom for spørsmål fra publikum og forhåpentligvis noen klare svar, sier Brynildsen.

Debattmøtet finner sted i Kvitvella kino, tirsdag 20. august kl 19:00 - 21:30 og er et samarbeid mellom Visit Valdres, avisa Valdres og Valdres Natur- og Kulturpark.
Klikk her for facebookevent: Debattmøte: Fullfør E16 gjennom Valdres nå!

Foto: Nils Rogn

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
Datoer

Søk mat og drikke

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Nyheter Fra Valdres

se Valdresnyheter

News

September 2019

 • Tonsåsen Hytteforening åpnet sin gapahun 14. september 2019|

  -Tiltak som øker folks friluftsgledeLørdag, 14. September 2019

  Nærmere 40 mennesker og tre hunder deltok da Tonsåsen hytteforening offisielt åpnet sin nye gapahuk lørdag 14. september…

 • Aksjon Aqua og Hold Høsten Ren|

  Kast og vinn på miljøstasjonene!Torsdag, 12. September 2019

  Vil oppfordre til en ekstra ryddesjau under Hold Høsten Ren-uka 16.- 22. september: Torkjell Haugen (Aksjon Aqua), Kjell Ringli (VKR), Tore…

 • Peter Hatcher er kokk og dagleg leiar på Syndinstøga og syter for topp lokal servering. Anne Live Garvik er prosjektleiar for Huga på gard.|

  Huga på Gard inviterar til inspirasjon og festTirsdag, 10. September 2019

  Laurdag 26. oktober er det klart for både inspirasjonsseminar og fest i regi av Huga på gard. Peter Hatcher er kokk og dagleg…

 • Møte i Vang om Kvamskleiva|

  Kvamskleiva fremskyndet fire årTorsdag, 5. September 2019

  Kom med gode nyheter: (fra venstre) Tor André Johnsen (FrP), Jytte Sonne (KrF), Ingjerd Thon Hagaseth (V), Vegard Riseng (H) og Tor…

August 2019

 • Gard og stølsnettverket i Valdres|

  Et innblikk i seteridyllens hverdagFredag, 30. August 2019

  Støttespillere for hverandre: Nettverket for gard- og stølsopplevelser er selvdrevet og en god ressurs for medlemmene som driver…

 • - Bli med ut og feir naturenTirsdag, 27. August 2019

  Friluftslivets uke ønsker å inspirere og motivere barn, unge og voksne til å ta en tur ut i naturen. (Foto: Paulina…