For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

EN

NO

DE

Kast og vinn på miljøstasjonene!

12. September 2019

Aksjon AquaVil oppfordre til en ekstra ryddesjau under Hold Høsten Ren-uka 16.- 22. september: Torkjell Haugen (Aksjon Aqua), Kjell Ringli (VKR), Tore Magne Bjørnødegård (VKR), Eivind Berg (VKR), Vemund Østgård (VKR), Anne Kristin Medhus (VKR) og Lene Hovi (Aksjon Aqua).

16. - 22. september er det Hold Høsten Ren, en uke med nasjonalt fokus på søppelrydding og å fjerne mest mulig avfall før snøen kommer. I Valdres vil prosjektgruppa bak Aksjon Aqua gjerne oppfordre alle til å rydde litt ekstra denne uka og levere avfallet på en av miljøstasjonene i Valdres.

Vinn gavekort på 1000 kr

- Vi har troen på å friste med gulrot istedet for å true med pisk. Alle åtte miljøstasjonene i Valdres skal dele ut ett gavekort på 1000 kr til privatpersoner som svinger innom og leverer avfallet sitt i løpet av uka 16.-22. september. Når du leverer på miljøstasjonene denne uka, kan du legge igjen ditt navn og telefonnummer på lapper som operatørene har, og være med i trenkningen. Vi håper alle rydder litt ekstra denne uka, sier Torkjell Haugen og Lene Hovi i Aksjon Aqua - Reine Vatn i Valdres.

De åtte miljøstasjonene i Valdres er:
Klikk for kart:
Fagernes/Rebneskogen: Man (9-16), Tirs (9-16) Ons (9-18), Tors (9-16), Fre (9-16), Lør (9-15)
Aurdal/Bjødnavegen: Tirs (9-16), Tors (9-18), Lør (9-15)
Bagn/Vollskogvegen: Tirs (9-16), Tors (9-18), Lør (9-15)
BeitostølenTirs (9-16), Tors (9-18), Lør (9-15), Søn (11-17)
Etnedal/Brumoen: Ons (9-18), Fre (9-16), Lør (9-15)
Heggenes/RaubrøtmoenOns (9-18), Fre (9-16), Lør (9-15)
Røn/Lundeskogen: Ons (9-18), Fre (9-16), Lør (9-15)
Vang: Tirs (9-16), Tors (9-18), Lør (9-15)

- Valdres har ryddevilje

Anne Kristin Medhus og kollegene i Valdres Kommunale Renovasjon ble imponert over den generelle ryddeviljen i regionen under vårens strandryddeuke og håper å se noe av samme given igjen.

- Under Strandryddeuka i vår kom det inn over 80 tonn mer avfall til miljøstasjonene enn uka før. Selv om det var stort fokus på strandrydding den uka var det tydelig økt ryddevilje over hele fjøla. Har du pusset opp i sommer? Ligger det igjen noe landbruksplast nede på et jorde? Finner du noe søppel langs vannet en av dagene? Nå håper vi at folk vil ta en ryddesjau før snøen kommer og levere dette på miljøstasjonene, sier Medhus.

Hvorfor rydde om høsten?

- Avfall kommer på avveie i naturen året rundt, og det er viktig å rydde før vinteren. Søppel som blir liggende under snøen, brytes ned til små biter som blir vanskeligere å rydde når våren kommer. Men vind, regn og overvann havner utrolig mye søppel i vassdraga våre, så det er veldig flott å få fjernet mest mulig allerede nå, sier Torkjell Haugen.

Med dette stuntet håper gjengen at mange benytter muligheten til å ta med seg oppsamlet rask og stikker innom en av miljøstasjonene.

- I Valdres er vi heldige som har gratis levering av avfall og hjelpsomme, trivelige operatører som sørger for at søpla di håndteres trygt og miljøvennlig. Mellom 16. og 22. september er det i tillegg mulig å vinne ett av de åtte gavekortene på kr 1000 hvis du, som privatperson, besøker en av miljøstasjonene. Vi ønsker alle en god og ryddig høstuke, sier Lene Hovi.

Plakat Aksjon Aqua

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
Datoer

Søk mat og drikke

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Nyheter Fra Valdres

se Valdresnyheter

News

September 2019

 • Tonsåsen Hytteforening åpnet sin gapahun 14. september 2019|

  -Tiltak som øker folks friluftsgledeLørdag, 14. September 2019

  Nærmere 40 mennesker og tre hunder deltok da Tonsåsen hytteforening offisielt åpnet sin nye gapahuk lørdag 14. september…

 • Peter Hatcher er kokk og dagleg leiar på Syndinstøga og syter for topp lokal servering. Anne Live Garvik er prosjektleiar for Huga på gard.|

  Huga på Gard inviterar til inspirasjon og festTirsdag, 10. September 2019

  Laurdag 26. oktober er det klart for både inspirasjonsseminar og fest i regi av Huga på gard. Peter Hatcher er kokk og dagleg…

 • Møte i Vang om Kvamskleiva|

  Kvamskleiva fremskyndet fire årTorsdag, 5. September 2019

  Kom med gode nyheter: (fra venstre) Tor André Johnsen (FrP), Jytte Sonne (KrF), Ingjerd Thon Hagaseth (V), Vegard Riseng (H) og Tor…

August 2019

 • Gard og stølsnettverket i Valdres|

  Et innblikk i seteridyllens hverdagFredag, 30. August 2019

  Støttespillere for hverandre: Nettverket for gard- og stølsopplevelser er selvdrevet og en god ressurs for medlemmene som driver…

 • - Bli med ut og feir naturenTirsdag, 27. August 2019

  Friluftslivets uke ønsker å inspirere og motivere barn, unge og voksne til å ta en tur ut i naturen. (Foto: Paulina…