For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

EN

NO

DE

Kvamskleiva fremskyndet fire år

5. September 2019

lokale, fylkeskommunale og nasjonale politikere i VangKom med gode nyheter: (fra venstre) Tor André Johnsen (FrP), Jytte Sonne (KrF), Ingjerd Thon Hagaseth (V), Vegard Riseng (H) og Tor Er­ling Sæth­re (FrP). (Foto: Jørand Ødegård Lunde)

Tekst:
Lene Hovi
Valdres Natur- og Kulturpark
redaksjonen@valdres.no

Applausen runget ut fra Mjøsvang Kafé da julaften kom til Vang og Valdres allerede torsdag 5. september. 

Tor André Johnsen (FrP) fra Stortingets transportkomite kom til Vang sammen med lokale og fylkeskommunale representanter fra regjeringspartiene. Sammen overleverte de beskjeden om at regjeringen, i statsbudsjettet for 2020, har satt av 100 millioner til oppstart av arbeidet med Kvamskleiva. 

Se video på Vang sin Facebookside her

Allerede neste sommer vil trolig arbeidet settes i gang. Kvamskleiva, slik vi kjenner den i dag, kan være historie i 2022/23.

Fire år før tiden

Planen er å bygge en 1,8 km lang tunnel og utbedring av tilstøtende veg av en strekning på 5,4 km mellom Kvam og Hugavike.

- Sammen med pågående vegprosjekter får vi nå en voldsom standardheving av E16 nord for Fagernes og vi presiserer at dette er fire år før tiden, sa Vegard Riseng (H).

Lokalt engasjement

Valdres har lenge stått samlet om å få fremskyndet Kvamskleiva, og trykket har kommet fra flere hold.

- Det er mange lokale og sterke krefter som har holdt denne saken varm og fanen høyt. Dette er en stor dag for Vang, Valdres, Innlandet og transportlinja øst-vest, sa Ingjerd Thon Hagaseth.

- Jeg fikk rier

Leder for Stamvegutvalget og ordfører i Vang, Vidar Eltun, var veldig glad for den gode nyheten og hadde hatt stor spenning i kroppen de halve døgnet som gikk fra han fikk beskjed om at prominente gjester ville komme til Vang denne dagen.

- Dette er den største dagen i mitt politiske liv, og da jeg fikk beskjed om at vi fikk stortingsrepresentanter og fylkeskommunale representanter fra regjeringspartiene på besøk i dag følte jeg at riene kom. Dette var en nydelig forløsning, sa Eltun til stor latter i salen.

- Dette har vært en lang prossess. Takk til regjeringens representanter, Statens vegvesen og Lastebileierforbundet. Takk til aksjonsgruppa for Kvamskleiva, tverrpolitiske organisasjoner som NHO, Stamvegutvalget, Valdres Natur- og Kulturpark, Visit Valdres og alle andre som har kjempet sammen for dette, sa Eltun.

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
Datoer

Søk mat og drikke

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Nyheter Fra Valdres

se Valdresnyheter

News

September 2019

 • Tonsåsen Hytteforening åpnet sin gapahun 14. september 2019|

  -Tiltak som øker folks friluftsgledeLørdag, 14. September 2019

  Nærmere 40 mennesker og tre hunder deltok da Tonsåsen hytteforening offisielt åpnet sin nye gapahuk lørdag 14. september…

 • Aksjon Aqua og Hold Høsten Ren|

  Kast og vinn på miljøstasjonene!Torsdag, 12. September 2019

  Vil oppfordre til en ekstra ryddesjau under Hold Høsten Ren-uka 16.- 22. september: Torkjell Haugen (Aksjon Aqua), Kjell Ringli (VKR), Tore…

 • Peter Hatcher er kokk og dagleg leiar på Syndinstøga og syter for topp lokal servering. Anne Live Garvik er prosjektleiar for Huga på gard.|

  Huga på Gard inviterar til inspirasjon og festTirsdag, 10. September 2019

  Laurdag 26. oktober er det klart for både inspirasjonsseminar og fest i regi av Huga på gard. Peter Hatcher er kokk og dagleg…

August 2019

 • Gard og stølsnettverket i Valdres|

  Et innblikk i seteridyllens hverdagFredag, 30. August 2019

  Støttespillere for hverandre: Nettverket for gard- og stølsopplevelser er selvdrevet og en god ressurs for medlemmene som driver…

 • - Bli med ut og feir naturenTirsdag, 27. August 2019

  Friluftslivets uke ønsker å inspirere og motivere barn, unge og voksne til å ta en tur ut i naturen. (Foto: Paulina…