God påske fra valdresordførerne


(ARKIVFOTO) Fra venstre: Vidar Eltun (Vang), Kjell Arne Fjelltun (Nord-Aurdal), Linda Mæhlum Robøle (Etnedal), Marit Hougsrud (Sør-Aurdal), Odd Erik Holden (Øystre Slidre) og Haldor Ødegård (Vestre Slidre.) Foto: Lene Hovi
 

Vi går inn i den mest annerledes og surrealistiske påsken vi har hatt i nyere tid. Koronaviruset herjer over hele verden, også i Norge og Valdres. Hovedfokuset er for tiden noe så trist som å begrense smittespredning, og unngå at folk blir syke. Altså ikke det mest oppløftende utgangspunktet for en fin påskefeiring slik vi kjenner den.

Vi vet at mange hadde gledet seg til tradisjonell påskefeiring. På hytta, på stølen eller på hotell. Med venner, familie og kjente. I år blir det ikke noe av.

I år må vi i stedet alle bidra i kampen mot viruset. Så kan vi trøste oss med at viruset i stor grad kan bekjempes med noe så enkelt som såpe og vann.

Viruset bekjempes også med at vi holder fysisk avstand og holder oss mest mulig hjemme. Det kan være enkelt i teorien, og koste litt mer i praksis, men vi forstår alle at det er nødvendig. Ikke minst kan vi glede oss over at tiltakene i Norge og Valdres ser ut til å ha god virkning. Målet er å komme tilbake til en normalsituasjon så snart som overhodet mulig.

Vi gleder oss alle til at denne vonde drømmen, som dessverre er virkelighet, en dag er over.

Vi gleder oss alle til å få livene våre og friheten tilbake. Den dagen blir det mange klemmer over det ganske land, det er vi sikre på. Den dagen skal det norske flagget til topps, når venner og familie igjen kan samles som før.

Vi ser frem til å ønske våre hytteinnbyggere og turister hjertelig velkommen tilbake til vakre Valdres. Det er tomt og rart rundt om i valdresfjellene uten dere, og vi skulle så inderlig ønske at virkeligheten var en annen. Vi holder et ekstra øye med hyttene deres i denne tiden, og håper at dere får en fin påske selv om det ikke blir påsketur til fjells i år.

Vi ønsker dere alle en så god påske som mulig! Ta godt vare på hverandre, og lag det koselig for dere selv og de rundt dere!

Vidar Eltun, ordfører i Vang
Haldor Ødegård, ordfører i Vestre Slidre
Odd Erik Holden, ordfører i Øystre Slidre
Knut Arne Fjelltun, ordfører i Nord-Aurdal
Marit Hougsrud, ordfører i Sør-Aurdal
Linda Mæhlum Robøle, ordfører i Etnedal/regionrådsleder

Nyheter Fra Valdres

se Valdresnyheter

News

april 2024

  • Vil at flere skal gjøre som herTorsdag, 18. april 2024

    Både private eiere av kulturminner, samt lag og foreninger, har søkt om midler til istandsetting og restaurering de siste årene,…

  • Rydd - og tjen en slump med REN samvittighetOnsdag, 17. april 2024

    Å rydde plastsøppel og avfall langs etter elver og vassdrag er viktig for vannkvalitet og dyreliv i regionen, samt veldig digg for…

  • E16 ut av Fagernes og inn i NTP Mandag, 8. april 2024

    Nok en gang står E16 Fagernes sør-Hande utenfor Samferdselsdepartementets plan for de neste 12 årene, Nasjonal…

mars 2024

februar 2024

>
>
>
visitvaldres