EN

NO

DE

Mottaket tok grep i Vang

1. Juli 2020

Man får ryddet mye med god innstilling og tørre klær! Mottaket i Vang bistod Aksjon Aqua - Reine Vatn i Valdres med å rydde søppel i nærområdet. For å ha nevnt det - mottaket regnes som en kohort, og beboerne får lov til å stå tettere sammen enn en meter. (Foto: Lene Hovi) 

Da klokken tikket mot ryddestart, tirsdag 30. juni, var i alt 26 beboere på mottaket på plass for å bistå ryddeaksjonen i Vang i regi av Aksjon Aqua.

Tekst: Lene Hovi
Valdres Natur- og Kulturpark

- Vi som bor her på mottaket er som en stor familie. Vi tar vare på hverandre og vi vil gjerne være med på å ta vare på Vang. Det var fint å bli spurt om å være med å rydde søppel i nærområdet vårt, sa Ahmad Mohamed Ali-Obo etter en effektiv ryddeøkt i småregnet.

Han er tillitsvalgt på Vang mottakssenter og var med og organiserte ryddeaksjonen langs Vangsmjøsa og ved turstien langs Bøkkegøta til Fugleberg.

140 kg mindre søppel 

Det ble i hovedsak ryddet plastsøppel ved stranden fra Sommerhotellet til Coop Prix Fjellvang denne dagen, men også i bekken Bøkkegøta, som renner ut i Vangsmjøsa, ble det rensket godt opp.

Prosjektkoordinator i Aksjon Aqua, Torkjell Haugen ble imponert over innsatsen fra mottaket.

- Her var det iver og store smil hele veien, og det overrasket oss alle hvor mye søppel vi fant på kort tid. Beboerne viste oss et engasjement som er prisverdig, sa Haugen.

Ønsker flere tips

Han ønsker også å få inn flere tips om forsøpla områder i Valdres som Aksjon Aqua kan rydde opp i.

- Kommer du over områder som trenger en organisert ryddeaksjon, send en epost til friluftsradet@valdres.no eller ring meg på telefon, 481 39 722, avsluttet Haugen før han kjørte full henger på miljøstasjonen i Vang.

Aksjon Aqua - Reine Vatn i Valdres er et samarbeid mellom Valdres friluftsråd, Naturvernforbundet i Valdres, Valdres Kommunale Renovasjon, miljønettavisen Grønn Megafon Og Valdres Natur- og Kultupark. Prosjektet er støttet av Miljødirektoratet og samarbeider tett med Hold Norge Rent.

Prosjektkoordinator i Aksjon Aqua, Torkjell haugen, og tillitsvalgt på Vang mottakssenter, Ahmad Mohamed Ali-Obo, ser på 140 kilo søppel som ikke lenger er å finne i vassdraga i Vang. (Foto: Lene Hovi)

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
Datoer

Søk mat og drikke

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Nyheter Fra Valdres

se Valdresnyheter

News

Januar 2021

Desember 2020

 • Her produseres "eit flak tå Valdres"Mandag, 21. Desember 2020

  Testproduksjon: (Fra høyre) Oda Hjelle og Ylva Sletten er i gang med første testproduksjon av potetgullet "VillVallers".…

 • - Nå får enda flere tilgang på fiberLørdag, 19. Desember 2020

  Fredrik Holte Breien (Foto: VNK)

  Fredrik Holte Breien er prosjektleder for den kommunale bredbåndsutbyggingen i Valdres og har jobbet…

 • Møt fire ferske fiberabonnenterFredag, 18. Desember 2020

  Katharina Sparstad, samboerne Sondre Riise Midtun og Julie Alexandra Haugerud, og Olav Agnar Wold går over til fiber. (Foto: Privat)

  I…

 • Snøfnugg i desember - en førjulstradisjonTirsdag, 1. Desember 2020

  Valdres sommersymfoni og Hemsingfestivalen har gleden av å invitere til felles julekonsert den 19. desember i Tingnes kirke…

November 2020

 • Telenor besøker husstander i ValdresFredag, 13. November 2020

  Telenor står for den kommunale bredbåndsutbyggingen i Valdres. Her fra kontraktunderskrivingen i vinter. Fra venstre: Ole Torgeir…

visitvaldres