For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

EN

NO

DE

Populær friluftsskole i Etnedal

7. August 2020

Populært: 29 barn mellom 4. og 7. klasse hygget seg på friluftsskole i Etnedal 4.-6. august. Besøket på Bjødnastølen Islandshester var ett av mange høydepunkt. (Foto: Lene Hovi)

Tekst: Lene Hovi
Valdres Natur- og Kulturpark

De 20 tiltenkte plassene på friluftsskolen i Etnedal ble sprengt da totalt 29 barn ville være med på årets versjon av lek og læring i friluft. Etnedal kommune arrangerte sin første friluftsskole i fjor, og man kan trygt slå fast at tilbudet er populært blant barna. Vi møter gjengen på Bjødnastølen Islandshester der siste dag skal tilbringes.

- Det er nesten litt vanskelig å si hva som har vært morsomst så langt. Vi har padlet, fisket, gått turer og lært masse om kart, kompass og førstehjelp. I dag skal vi ri og stelle hester, og det har vi gledet oss til helt siden i fjor, forteller Julie, Sunniva og Marie som alle er med på friluftsskolen på andre året. Hedda er med for første gang og er veldig fornøyd med opplegget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)Hesteglede: Sunniva (11), Hedda (9), Julie (11) og Marie (11) har ikke kjedet seg et sekund på friluftsskolen. Denne hesten fikk kos og stell av jentene før rideturen ved Bjødnastølen Islandshester (Foto: Lene Hovi)

Tekst: Lene Hovi
Valdres Natur- og Kulturpark

Skjermpause og samhold

Jon Inge Huset er miljøarbeider i kommunen og forteller at barnas mobiler er innsamlet store deler av dagen, selv om alle selvsagt får ringe hjem når det er ønskelig.

- Det er artig å se at det som er litt tungt å levere fra seg først, snart blir glemt og mindre og mindre etterspurt i løpet av disse dagene. Ungene blir mer påkoblet aktivitetene og har fine samtaler seg i mellom på kveldene, sier Huset.

Aud Bakken, enhetsleder for familie og helse, legger til at det å skape samhold er et viktig element for friluftsskolen.

- Her må barna løse oppgaver og tenke sammen. Vi har en plan for å forhindre utenforståenskap, og mener det fungerer godt å dyrke fellesskap i friluft, læring og lek, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)Etnedal Røde Kors er med og lærer barna om førstehjelp og smarte tips for fjellturer (Foto: Aud Bakken)

Smittevern

Med koronasituasjonen var det ikke garantert at friluftsskolen kunne gå som normalt, men i Etnedal er håndspritflasken med overalt og de voksne holder et tett øye med på allmenntilstanden til barna.

- Nesten vel så viktig var det å få til friluftsskole nettopp i år, siden mange barn ikke har fått en sommer med opplevelser og lek på samme måte som tidligere år. Barn er flinke til å tilpasse seg nye regler og vi føler oss alle trygge her langt til fjells og i frisk luft, forteller Anneli Scheldt Fauske. Hun har også i år satt stølsvollen på Åset til disposisjon som leirplass for barna.

Friluftsskolen i Etnedal er et samarbeid mellom Etnedal skule, Flyktningetjenesten, Etnedal Frivilligsentral, Etnedal Aktiv og Valdres Friluftsråd. Wenche Hennie Kristianslund, Kari Skogstad, Jon Inge Huset, Anneli Scheldt Fauske og Wendy Kroksjø har aktivisert og passet på barna. Etnedal Røde Kors, Turlaget, Jeger og Fisk og Fridom Ungdomslag bidrar også.

Det blir fin stemning og gode samtaler mellom barna som får masse frisk luft og fri fra digitale inntrykk. Her fra en av lavvoene barna sover i på Åset. (Foto: Aud Bakken)

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
Datoer

Søk mat og drikke

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Nyheter Fra Valdres

se Valdresnyheter

News

September 2020

 • Møte med Hareide om E16 gjennom FagernesTorsdag, 24. September 2020

  Et samlet regionstyre i Valdres og gode støttespillere fikk møte samferdselsministeren etter åpningen ved…

 • Matgledekorpset i Innlandet besøkte VangsheimenMandag, 21. September 2020

  Matgledekorpset på førstegangsbesøk på Vangsheimen. (Fra venstre) Guri Grønolen, Gro Opsahl Fallingen,…

 • REKO Beitostølen etablertTirsdag, 15. September 2020

  Administrator for REKO Beitostølen, Anne Knutsdotter, har naturgris fra Valdres og er lokalmat-entusiast. Hun håper mange vil benytte…

 • Ungdom tett på reinslaktMandag, 14. September 2020

  På trygg avstand observerte elevene fra Valdres vidaregåande skule inndrivingen av ca 4500 rein før slakten startet. (Foto:…

 • - Klare for litt strandrydding?Fredag, 4. September 2020

  Torkjell Haugen, koordinator for Aksjon Aqua - Reine Vatn i Valdres håper å motivere folk til å være med på ryddesjau…

 • Flott fagdag i et truet stølslandskapOnsdag, 2. September 2020

  Stølsruta er en "Historisk vandrerute" som krysser det vakre stølsleiet Gauklie. Elevene fra Valdres videregåande skule…