>

Velkommen til lokalmatrestauranten under Rakfiskfestivalen

Kathrin Aslaksby (Olestølen/Nørrestogo) tilbyr kjebab med coleslaw i lokalmat-teltet under Rakfiskfestivalen. I 2019 fikk hun høre fra mange at det var første gang de smakte geitekjøtt (Foto: Lene Hovi)

Det er rekordstor interesse for Norsk Rakfiskfestival 4.-6. november, etter at også den måtte gi tapt for smittevernrestriksjoner i fjor. Nå rigges hele Fagernes til en etterlengtet festivalhelg, og på Skiferplassen gleder lokalmatprodusenter seg til å ta imot et festivalsultent publikum med lekker meny i nytt telt.

Tekst: Lene Hovi
Valdres Natur- og Kulturpark

I hjertet av Fagernes

- Lokalmat-teltet på Skiferplassen har hatt økende besøkstall for hvert år. Her lager vi en egen restaurant og tilbyr både noe godt og varmt på tallerkenen, lokalt øl fra Små Vesen i kranene og et bugnende lokalmatmarked. I år har Rakfiskfestivalen satt opp et nytt og enda koseligere telt, og vi satser på å toppe den gode atmosfæren vi opplevde her sist i 2019, forteller Bente Rakstad fra Moahaugen gård.

Sammen med Kathrin Aslaksby (Olestølen/Nørrestogo), Astrid Inger Haadem (Rein Valdresmat) og Ørjan Aastveit (Vøle Gard) skal Bente Rakstad både varme og mette et festivalsultent publikum som er kjent for å traske mye rundt i Fagernes i kjølige novemberdager. 

- Mat må man ha, og vi er veldig glade for at et bredt spekter av lokalprodusert mat tilbys i teltet på Skiferplassen. Under Rakfiskfestivalen har rakfisken selvsagt en spesiell status, men det kan være greit å variere med andre smaker i løpet av en lang festivalhelg. Rakfisk er en del av stolte lokalmattradisjoner i Valdres, så for oss er det stas å få vise hele bredden i lokalmat fra regionen vår, sier festivalsjef Håvard Halvorsen.

Lokalmat-teltet er åpent torsdag og fredag fra klokken 11.00 - 18.00.
I tillegg til restauranten med varm mat er det markedsboder og mye annet å få kjøpt inne i teltet, som ost, lam, geleer, honning, bakevarer og kurv.

Kollegalønsj

Produsentene i lokalmat-teltet håper også å se mange fra lokalt næringsliv som holder på tradisjonen med Kollegalønsj. 

- Konseptet Kollegalønsj oppstod for seks år siden og vi ser at stadig flere fastboende samler seg i lokalmatteltet og tar en hyggelig lønsj sammen med kolleger, venner eller foreninger under festivalen. Det håper vi å se mange gjøre i år også, sier Bente Rakstad.

Variert meny

I lokalmatrestauranten kan du velge mellom hjorteburger, rømmegrøt, rakfisktallerken, Vøleburger, anguspølse og kjebab i en prisklasse mellom 80 - 195 kroner.

I markedsbodene her inne i varmen finner du produkter fra Fjellbær, Valdres Honning, Bakeriet i Valdres, Strandmo stølsysteri, Skattebu Gard, Nils-Olav Tilden, Moahaugen, Olestølen, Vøle Gard og Rein Valdresmat.


Varmt og godt og lokale smaker i lokalmat-teltet midt på Skiferplassen i hjertet av Fagernes (Foto: Lene Hovi)

Stortrives i lokalmatteltet. Her har vi det varmt og godt og kommer i god kontakt med festivalpublikum og matentusiaster, sier Bente Rakstad. (Foto: Lene Hovi)

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Datoer
Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk mat og drikke

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Nyheter Fra Valdres

se Valdresnyheter

News

Mai 2022

  • I år registrerer du turmålet digitaltSøndag, 22. Mai 2022

    Turmålkonkurranser er et populært konsept i Valdres. I år blir selve registreringen digital, men den vakre Valdres-naturen er den…

  • Linda og John hedres av SommersymfonienLørdag, 14. Mai 2022

    Linda van Gerven og John P.M. van Horik ble veldig overrasket da de fikk vite at Valdres Sommersymfoni ønsker å hedre dem med en…

April 2022

>
>
>
visitvaldres