Kollegalønsj, lokalmatmarked og "rakfisk-is"

Rasmus Piltingsrud og Siri Ødegaard fra Piltingsrud Gård har hovedansvaret for lokalmatteltet på Skiferplassen torsdag og fredag. Med seg har de 13 lokalmatprodusenter som både leverer råvarer til restauranten og har egen markedsplass midt inne i teltet. De ønsker nye og gamle bekjente velkommen innom! (Foto: Lene Hovi)

Norsk Rakfiskfestival er det aller største utstillingsvinduet for lokalmat i Valdres, og i år har våre lokale matprodusenter selv tatt hånd om restauranten og lokalmatmarkedet i teltet på Skiferplassen torsdag og fredag. Rasmus Piltingsrud og Siri Ødegaard tok på seg hovedansvaret for å organisere lokalmatteltet tidligere i år. Nå gleder de seg til å åpne dørene.

Kollegalønsj

På folkemunne oppstod begrepet Kollegalønsj for noen år siden. Under Rakfiskfestivalens to første dager har det vært en fin tradisjon for bedrifter å ta en felles lønsj i lokalmatteltet på Skiferplassen.

- Lokalmatrestauranten er åpen fra kl. 11.00 til 20.00 både torsdag og fredag, og vi håper selvsagt at så mange som mulig tar turen innom oss. Om du tar med kolleger eller en gjeng gode venner - til lønsj eller middag, alle er hjertelig velkomne, sier Siri Ødegaard.

"Rockekokker"

Med seg bak disken har de kokkene Tor Erik Børmarken, Kristian Lundsten og Tony Sweet.

- I år slipper vi en etnedøl, en svenske og en amerikaner løs på lokalmaten vår. Vi gleder oss til å legge til en internasjonal og kul vri på våre tradisjonsrike råvarer, det blir rett og slett litt rock n'roll over menyen, forteller Ødegaard.

Bugnende lokalmatmarked

Førjulstiden er en svært travel sesong for matprodusentene i Valdres, men markedsplassen under Rakfiskfestivalen er likevel fulltegnet. Produsentene får god omsetning og det er en fin anledning for kundene å få historiene bak våre lokale matskatter.

- I år plasserer vi lokalmatmarkedet midt inne i teltet. Det skal være lett og fristende å finne gode produkter å fylle kjøleskapet med for vinteren, sier Rasmus Piltingsrud.

På lokalmatmakedet finner du Stølsvidda, Fjellbær, Bakeren i Bagn, Reboli, Vikabråten Gårdsmat, Valdres Vilt, Moahaugen Gard, Rein Valdresmat, Solheim Ysteri, Berre Bio, Piltingsrud Gard og Gards-Is

Lanserer "rakfisk-is"

Ølbryggeriet Små Vesen og Gamlestølen Gards-Is har samarbeidet om å lage en helt ny, lokal dessert til rakfiskfestivalen i Fagernes. Melka, fløten og eggene kommer rett fra fjøs i Etnedal. Smakstilsetningen er fra rakfiskølet, Marmæle, til Små Vesen i Aurdal. 

- “Rakfisk-isen” er en is for folk flest, men vil falle godt i smak hos ølelskere. Den er fruktig, rund og har mye smak, forteller ølbrygger Kristian Peter Belsheim hos Små Vesen 

- Dette gjør årets rakfisk-is til et av de reneste lokalproduktene du får, sier Henrik Aslak Frantsen ved Gamlestølen Gards-Is, som står for produksjonen.

Her finner du alt om Rakfiskfestivalen
Om Rakfiskgeneral Håvard Halvorsen:  Mannen som ikke kan si "nei"(2017)

Tekst: Lene Hovi
Valdres Natur- og Kulturpark
lene.hovi@valdres.no

Nyheter Fra Valdres

se Valdresnyheter

News

april 2024

  • Vil at flere skal gjøre som herTorsdag, 18. april 2024

    Både private eiere av kulturminner, samt lag og foreninger, har søkt om midler til istandsetting og restaurering de siste årene,…

  • Rydd - og tjen en slump med REN samvittighetOnsdag, 17. april 2024

    Å rydde plastsøppel og avfall langs etter elver og vassdrag er viktig for vannkvalitet og dyreliv i regionen, samt veldig digg for…

  • E16 ut av Fagernes og inn i NTP Mandag, 8. april 2024

    Nok en gang står E16 Fagernes sør-Hande utenfor Samferdselsdepartementets plan for de neste 12 årene, Nasjonal…

mars 2024

februar 2024

>
>
>
visitvaldres