Hyttemessen handler om mer enn bare hytte

Hele 47 aktører (ikke alle er med på bildet) har deltatt på Hyttemessen på Hellerud helgen 5. - 8. april. (Foto: Lene Hovi)

Hyttemessa på Hellerud er over. I tillegg til solgte hyttetomter, avtalte visninger og et godt interiørsalg, er hyttemessa også en stor møteplass for etablerte hytteeiere i Valdres.

Les også: - Her selger vi hverandre

Vertskapsrolle

- Mange hytteeiere som allerede har kjøpt seg hytte her i Valdres, er innom vår stand på messen. De snakker med oss og seg i mellom, de spør etter nyheter fra Valdres og vil sjekke når Sommersymfonien starter i år, sier Karianne Borchgrevink, prosjektleder i Valdres Expo SA.

Hyttenæringen får her en vertskapsrolle for hele Valdres, og oppdaterte hytteeiere forlater messa som gode valdresambassadører.

- Vi er en stor informasjonskanal for våre seks kommuner disse dagene. Om vi ikke nødvendigvis selger tomt til de, så trekker vi en del mennesker til regionen vår ved å stå her og snakke med folk, sier Øyvind Holden fra Høyset Panorama.

Helgen 5. – 8. april var det 15.500  betalende gjester innom Hyttemessen.

Digital møteplass etablert

I forbindelse med Hyttemessen lanserte hytteprosjektet «Hytte i Valdres» nettsiden www.hytteivaldres.no og en egen Facebookside. Både etablerte hytteeiere, og de som ønsker seg hytte i Valdres, kan her finne relevant informasjon som reguleringsplaner, kommunal kontaktinfo, kultur- og friluftstilbud og oversikt over hyttenæringen i regionen.

- Vi ønsker å lage en mer direkte linje mellom hytteeiere og fastboende, og håper at hytteeiere gir oss tilbakemeldinger på hvilken type informasjon de etterlyser, sier Fredrik Holte Breien i Valdres Natur- og Kulturpark, som drifter hytteprosjektet.

18.110 i tallet

I januar i år ble det magiske tallet på 18.000 hytter i Valdres passert.

 - Det er bra å registrere at både næringen selv, kommunene og lokalbefolkningen prøver å finne gode løsninger for at vi skal leve godt ved siden av hverandre, men det er fortsatt en vei å gå. At vi deltar på Hyttemessen gir oss viktige signaler om trender og utvikling som hytteeiere etterspør, og den kunnskapen kan vi jobbe videre med for å skape stødig og god hytteutvikling i Valdres, sier Karianne Borchgrevink.

Næringen betaler selv

Flere destinasjoner på Hyttemessa, blant annet Sjusjøen, har tett samarbeid med sin kommune. Valdres-delegasjonen får hjelp til profilering og rigg fra VNK av Henning Wangsnes, men ellers betaler de av egen lomme. Valdres Expo SA mottok utviklingsilskudd fra Innovasjon Norge i 2017

- Hyttenæringen på Valdres-standen bruker til sammen cirka 1,1 millioner kr på messedeltakelsen. 300.000 kr alene går til standleie, forteller Svein Erik Ski i Vaset Utbyggingsselskap AS.

Aktørene på hyttemessa åpner nå for samtale med valdreskommunene.

- Valdres har lenge vært en foregangsregion på Hyttemessen, men nå begynner andre regioner å ta oss igjen. Det kunne vært hyggelig å invitere kommunene til dialog om mulig medfinansiering, slik at vi kan løfte standen og innholdet enda mer, sier Øyvind Holden.

- Det hadde vært gøy å se hva vi kunne fått til sammen. Hyttemessen handler faktisk om mye mer enn bare hytte, supplerer Karianne Borchgrevink.

Deltakere på årets hyttemesse:
 

Se billedgalleri av alle aktørene her

Valdres Expo SA:
Grindafjell AS
Vaset Utbyggingsselskap AS
Volden i Valdres AS
Høyset Panorama
Vaset AS
Vaset Vekst
Aurdal i Valdres
Tveitabru Bygg AS
Hedda Hytter AS
Vyrk AS
Norske Fjellhytter 
Bohus Leira

Øvrige aktører:
Haugrud Bygg AS
Haugrud Brønnboring AS
Gamlestølen AS
Brennabu
Gomobu
Vaset Skiheiser
Hedalen/Fosstopp
Bjørnstad Sag
Valdresskigard 
Reint Tre AS
Mat frå Valdres
Visit Valdres
Valdres Natur- og Kulturpark

Tekst:
Lene Hovi
lene.hovi@valdres.no

Nyheter Fra Valdres

se Valdresnyheter

News

mars 2024

februar 2024

januar 2024

>
>
>
visitvaldres