>

Snart Hemsingfestival i høstdrakt

Ragnhild og Eldbjørg Hemsing gleder seg til å møte festivalpublikum i Aurdal. Fotograf: Nikolaj Lund, Hemsingfestivalen 2020

Med et musikalsk stjernelag på plakaten ønsker Ragnhild og Eldbjørg Hemsing velkommen til sin intime og uformelle kammermusikkfestival i Aurdal.

Årets Hemsingfestival ble utsatt fra februar til 8.-10. oktober. Det klassiske vintereventyret inntar en ny årstid med noe nedskalert program, men ellers loves det kjente og kjære programposter, og som alltid – intime møter med stor musikk.

- Lik eplene som henger igjen i hagen på denne årstiden, er vi overmodne for å møte publikum og samles rundt gode musikkopplevelser igjen, forteller Ragnhild og Eldbjørg Hemsing, som for  8. året på rad inviterer store musikere til lille Aurdal i vakre Valdres.

Årets høydepunkt

Musikersøstrene har brukt koronatiden godt og har begge høstet nasjonale og internasjonale priser for sine ferske albumutgivelser siden forrige Hemsingfestival. Men å arrangere kammermusikkfestival i hjembygda er som alltid årets høydepunkt.

- Derfor var det aldri aktuelt å avlyse festivalen. Da koronapandemien ikke gjorde det mulig å samles i februar, ble løsningen å utsette den til høsten. Nå er programmet satt, billettene sluppet og vi gleder oss voldsomt, sier festivalsjef Ragnhild Hemsing.

LES OGSÅ: - Hele Valdres er stolte av deg

Rustikk ramme

Hemsingfestivalens varemerke er den litt uformelle og rustikke rammen rundt musikken og hvordan natur, kultur og lokale smaker setter hele sanseapparatet i sving. 

- Våre intime scener skaper en helt spesiell stemning mellom publikum og utøver. Musikerne som besøker festivalen synes dette er varme, fine arenaer å spille på. Når vi i tillegg kan by på vakker natur og stolte mattradisjoner fra regionen vår, får musikken flere sanser å spille på, sier Ragnhild Hemsing.

Festivalens røde tråd er koblingen mellom klassisk og folkemusikk, dette i et stort spenn mellom Beethoven, via Tchaikovsky og Grieg til tradisjonelle slåtter fra Valdres. 

På senene møter vi Marianne Beate Kielland, Amalie Stalheim, Tor Espen Aspaas, Marina Kan Selvik, Berit Cardas, Eivind Ringstad, Hedda Aadland, Martha-Pil Neumer Evertsen, Jan Beitohaugen Granli, Valdresstrykerne, Eldbjørg Hemsing og Ragnhild Hemsing.

Se fullt festivalprogram og kjøp billetter her
Dette er årets musikere på Hemsingfestivalen 2021
Festivalhotell og konsertarena Nythun
Hemsing Culture Travel med Danebu Kongsgaard

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Datoer
Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk mat og drikke

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Nyheter Fra Valdres

se Valdresnyheter

News

Mai 2022

  • I år registrerer du turmålet digitaltSøndag, 22. Mai 2022

    Turmålkonkurranser er et populært konsept i Valdres. I år blir selve registreringen digital, men den vakre Valdres-naturen er den…

  • Linda og John hedres av SommersymfonienLørdag, 14. Mai 2022

    Linda van Gerven og John P.M. van Horik ble veldig overrasket da de fikk vite at Valdres Sommersymfoni ønsker å hedre dem med en…

April 2022

>
>
>
visitvaldres